Svet arhiva vesti 21.09.2016

Najnoviji avioni i projektili na paradi u Iranu

Dnevnik 21.09.2016
Iran je danas obeležio godišnjicu iračke invazije 1980. godine vojnom paradom na kojoj su prikazani najnoviji iranski brodovi i projektili i poručio SAD da se ne meša u događaje u Zalivu. Na paradi u Teheranu, koju je prenosila državna televizija… »

Sin najbogatijeg Kineza kupio svom psu osam iPhonea 7

Nova ekonomija 21.09.2016
Vang Sičong, sin najbogatijeg Kineza, milijardera Vanga Džijalina, kupio je svom psu osam iPhonea 7 dan pošto je taj model pušten u prodaju. Kompanija Apple pre pet dana pustila je u prodaju novi iPhone koji u Kini košta 6.988 juana, odnosno 1.050… »

"Orban obuzdava moć Brisela"

RTV 21.09.2016
BUDIMPEŠTA - Ukoliko 2. oktobra na referendumu dobije jasnu podršku za odbacivanje migrantskih kvota, mađarska vlada bi se mogla založiti i za određene promene Lisabonskog ugovora, objavio je mađarski list Nepsabadšag. Pozivajući se na neimenovane… »

Brazil: Bivšem lideru Luli će biti suđeno zbog korupcije

B92 21.09.2016
Sao Paulo -- Brazilskom bivšem lideru Luis Injasio Lula da Silvi biće suđeno zbog korupcije, odlučio je danas federalni sudija. Sudija Serhio Moro rekao je da će Luli biti suđeno zato što je prihvatio, kako se navodi, sumu od 1,11 miliona dolara u… »

Sirija kritikuje Ban Ki Muna zbog govora u UN

Politika 21.09.2016
DAMASK - Damask je optužio generalnog sekretara UN Ban Ki Muna da je njegov govor pred UN, u kojem kaže da je sirijska vlada odgovorna za najveći broj civila ubijenih u ratu, daleko od Povelje svetske organizacije. „Reči Ban Ki Muna o Siriji su… »

Pahor: Tirk je jak kandidat za novog generalnog sekretara UN

Blic 21.09.2016
Predsednik Slovenije Borut Pahor izjavio je u govoru na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN da je kandidat Slovenije i bivši predsednik te zemlje Danilo Tirk "jak i verodostojan" kandidat za novog generalnog sekretara UN. Slovenija je ponosna na… »

Putin radniku: Što si tako ozbiljan? Ne veruješ mi?

B92 21.09.2016
Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom posete koncernu “Kalašnjikov” čestitao radnicima Dan oružara i obratio pažnju na “ozbiljnost" jednog od njih. “Želim da izrazim nadu da će se koncern razvijati, da će vam zbog toga… »

Rusi špijuniraju i nemce? Stranke na meti hakera

Blic 21.09.2016
Nemačke političke stranke žrtva su novog kruga sajber napada, pokazao je danas dokument u koji je uvid imao AFP, nakon što je nemačka obaveštajna agencija optužila Rusiju za seriju operacija sa ciljem špijuniranja i sabotaže. AFP prenosi navode… »

Kijev spreman za pregovore o dugu sa Moskvom

Dnevnik 21.09.2016
MOSKVA: Ukrajina je spremna da, u pretkrivičnom postupku, pregovara o svom dugu prema Rusiji od tri milijarde dolara, naročito tokom predstojećeg sastanka sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). početkom oktobra, izjavio je danas jedan predstavnik… »

Austrija za jaču kontrolu granica EU i za novi Maršalov plan

Večernje novosti 21.09.2016
Austrijski kancelar i ministar spoljnih poslova, Gerhard Kern i Sebastijan Kurc založili su se u UN u Njujorku za zajedničku akciju Evropske unije za jačem obezbeđenje spoljnih granica EU. Austrijski kancelar i ministar spoljnih poslova, Gerhard Kern… »