Svet arhiva vesti 21.09.2016

Požar u Stokholmu: Gori zgrada Kraljevskog instituta za umetnost, vatrogasci se jedva bore sa vatrom

Kurir 21.09.2016
U zgradi Kraljevskog instituta za umetnost u Stokholmu danas je izbio požar, a gust dim nadvija se nad velikim delovima švedske prestonice, javlja AP. Desetine vatrogasaca pokušavaju da savladaju požar, koji je zahvatio potkrovlje i krov zgrade na… »

Američki strateški bombarderi ponovo nad Južnom Korejom

Politika 21.09.2016
SEUL - Nad Južnom Korejom danas su letela dva američka supersonična bombardera, od kojih je jedan sleteo u vazdušnu bazu na 40 kilometara južno od prestonice Seula, javlja Rojters pozivajući se na izjavu svedoka. Agencija navodi da je ovo drugi… »

"Uprkos svemu, Rusija i Nemačka ostaju prijatelji"

Vesti online 21.09.2016
"Rusija i Nemačka ostaju prijatelji uprkos svim političkim komplikacijama" izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je to istakao posle sastanka sa nemačkim vicekancelarom Zigmarom Gabrijelom u predsedničkoj rezidenciji u Novom Ogarjovu nadomak… »

Lažna uzbuna u Njujorku

RTV 21.09.2016
NJUJORK - Tajms skver u Njujorku bio je danas privremeno zatvoren zbog sumnjivog paketa za koji se kasnije utvrdilo da je bio prazan. Više od sat vremena bio je blokiran deo grada između Sedme i Osme avenije, dok su istražitelji sadržaj paketa… »

Teroristi Al Kaide uče nove džihadiste kako da napadaju po Evropi

Vesti online 21.09.2016
Postoje direktne veze između Al Kaidinih terorističkih mreža u poslednjih deset godina i terorističkih ćelija u Evropi povezanih sa takozvanom Islamskom državom, koje su poslednjih meseci izvele niz napada, navodi se u novom izveštaju britanske… »

Klintonova troši više, Tramp vodi

RTS 21.09.2016
Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Klinton potrošila je znatno više novca od svog rivala Donalda Trampa, ali to nije bilo dovoljno sa stekne prednost u trci za Belu kuću. Hilari Klinton je potrošila za kampanju 50 miliona dolara… »

Ni sam ne zna šta bi: Obama odjednom želi veću saradnju sa Rusijom

Pravda 21.09.2016
Sjedinjene Američke Države se pripremaju za vojnu saradnju sa Rusijom prema sporazumu o Siriji, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri na zasedanju Saveta bezbednosti UN. - Prema nalogu predsednika Obame, vrše se pripreme za postizanje… »

Dogovor dve najveće vojne sile: Amerika i Rusija se pripremaju za vojnu saradnju!

Kurir 21.09.2016
Sjedinjene Američke Države se pripremaju za vojnu saradnju sa Rusijom prema sporazumu o Siriji, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri na zasedanju Saveta bezbednosti UN. "Prema nalogu predsednika Obame, vrše se pripreme za postizanje… »

Ban Obami: Da igramo golf kad ostanemo bez posla

RTV 21.09.2016
NJUJORK - Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je tokom ručka za svetske lidere u utorak rekao u šali predsedniku SAD Baraku Obamu da će uskoro, kad obojica ostanu bez posla, imati vremena za sportsko druženje. "Gospodine predsedniče, moraćemo da… »

FBI objavio fotografiju još dvojice osumnjičenih / FOTO

B92 21.09.2016
Američki federalni istražni biro (FBI) objavio je fotografije dvojice muškaraca koji uzimaju kofer s bombom koja nije eksplodirala u Njujorku. Federalni tužioci optužili su Ahmada Kan Rahamija za postavljanje jedne bombe u Nju Džersiju i dve u… »