Regioni arhiva vesti 17.01.2017

Povodom visokih računa za grejanje oglasio se Centar za zaštitu potrošača

Južne vesti 17.01.2017
Zbog velikih računa za grejanje za decembar, za koje će neki građani morati da izdvoje i polovinu mesečne plate, Nišlije su se obratile Centru za zaštitu potrošača “Forum”, koji je uputilo zahtev nadležnima da se građanima odobri da plate 60… »

Zapošljavanje novih radnika put do ubrzanja i okončanja legalizacije

Jug press 17.01.2017
NIŠ U poslednjem krugu postupka ozakonjenje građevinskih objekata nadležni sekretarijat u Nišu primio je 9500 zahteva. Do sada je obrađeno samo 3000, rečeno je na sastanku predstavnika Ministarstva građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture i… »

Putevi albanske golgote u Oficirskom domu

Južne vesti 17.01.2017
Profesionalni sportisti i planinari su na ekspediciji pešaka prešli putanju kojom se kretala srpska vojska zime 1915/1916. godine i na tom putu snimili materijal koji će ostati kao podsećanje na nacionalnu i vojnu istoriju. Svoje utiske sa puta… »

Porodica zanemela od tuge, sramote i bola: Pokojnika u Bajmoku sahranili u kukuruzištu

Kurir 17.01.2017
BAJMOK - Ako život piše romane, onda je jedna smrt u Bajmoku u trenutku napisala epitaf koji ide na sramotu celom našem društvu. Iako je porodica pokojnog Jove Đurića učinila sve da ga na večni počinak isprati dostojanstveno i kako dolikuje… »

Na motoru putevima Ho Ši Mina

Glas Zapadne Srbije 17.01.2017
Čačak - Čačanin Zoran Kovačević (62) zaputio se na još jedno višemesečno putovanje dvotočkašem po dalekom svetu. Posle puta do Tokija i ture Južnom Amerikom, sada će preći 6.000 kilometara Indokinom. - Odlučio sam da se malo smirim. Ipak… »

Blago zamućenje pijaće vode: Otkrivamo da li sme da se pije

iKragujevac 17.01.2017
Zbog uvećane potrošnje vode u odnosu na prosečnu količinu za ovo doba godine, u pojedinim delovima grada može doći do blagog zamućenja vode. Potpuna stabilizacija očekuje se u večernjim satima. Opasnosti po zdravlje usled konzumacije ovakve vode… »

Kako će se koristiti novac od naknade za korišćenje šuma?

Jug press 17.01.2017
LESKOVAC Na današnjoj, 19. sednici Gradskog veća, usvojen je program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada Leskovca za 2017. godinu, koji je obrazložio načelnik Gradske uprave za… »

Izložba “Svi mostovi Niša”

Jug press 17.01.2017
NIŠ Izložba fotografija “Svi mostovi Niša” autora Blagoja Ilijevskog biće otvorena 18. januara u Oficirskom domu u Nišu – rečeno je danas na konferenciji za novinare koje je u Media reform centru organizovalo Udruženje Makedonaca… »

Otvorena izložba “Beogradski atlas Jovana Cvijića”

Jug press 17.01.2017
NIŠ U galeriji Sinagoga u Nišu otvorena je izložba “Beogradski atlas Jovana Cvijića – vek i po od rođenja”. Jovan Cvijić srpski naučnik, osnivač je Srpskog geografskog društva, predsednik Srpske kraljevske akademije profesor i rektor… »

Sahranjivanje od sumraka do svitanja

Politika 17.01.2017
Samo za petnaest dana januara preminulo 116 stanovnika Pančeva i okolnih mesta, dok ih je pre godinu dana bilo gotovo upola manje. Pančevo – Jutro je, tek se razdanilo, a na pančevačkom pravoslavnom groblju radnici JKP „Zelenilo” su prionuli na… »