Regioni arhiva vesti 17.01.2017

Pukla sajla na žičari ski centra "Rajkovo" kod Majdanpeka

Blic 17.01.2017
Sezona na ski centru „Rajkovo" kod Majdanpeka počela je sa kvarovima. Naime, samo par sati nakon zvaničnog otvaranja sezone, kojoj je prisustvovalo oko 200 skijaša iz ovog grada, nastao je prvi problem na ski liftu. - Kada smo počeli sa radom sajla… »

Saradnja poljoprivrednika Topole sa Kinom

RTS 17.01.2017
U okviru posete Srbiji, privredno-politička delegacija iz Kine predvođena ministrom poljoprivrede Han Čagfuom boravila je i u opštini Topola. Ugostili su ih najveći stočari, proizvođači vina, prerađivači voća i povrća. Porodica Nikolić… »

Nekadašnji radnici „Župe” traže neisplaćene zarade

Politika 17.01.2017
Kruševac – Stotinak nekadašnjih radnika Hemijske industrije „Župa”, na današnjem skupu u Veću Samostalnog sindikata Kruševac, zatražilo je isplatu zarada koje im to preduzeće duguje. Kako se čulo na skupu, 360 radnika nije naplatilo… »

U Vranju ukinuta vanredna situacija

Jug press 17.01.2017
VRANJE Na predlog Odeljenja za vanredne situacije, Gradski štab je doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Vranja. Prestala je potreba za važenjem vanredne situacije, rečeno je na sednici Štaba na kojoj je ocenjeno da su u… »

Grejanje po staroj ceni

Jugmedia 17.01.2017
I pored skoka cene mazuta za 20 odsto od početka godine, korisnici daljinskog grejanja u Vranju ne treba da brinu o povećanji cene grejanja, rekao je direktor Novog doma Vranje Slobodan Ignjatović. Ima dovoljno mazuta pa će radijatori za svih 2.000… »

Beogradski atlas Jovana Cvijića u Nišu

RTS 17.01.2017
Izložba "Beogradski atlas Jovana Cvijića", koja je premijerno postavljena u Galeriji SANU u novembru 2015. povodom 150 godina od rođenja našeg geografa, sinoć je otvorena u niškoj galeriji Sinagoga. Školovao se u inostranstvu a stečeno znanje… »

U večerašnjem Dnevniku zapadne Srbije gledaćete

Glas Zapadne Srbije 17.01.2017
Užice, Čačak, Lučani, Bajina Bašta, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj - U večerašnjem Dnevniku zapadne Srbije gledaćete: - NOVO KREDITNO ZADUŽENjE UŽICA, OPOZICIJA NEMA NIŠTA PROTIV - NOVI PROTESTI BIVŠIH RADNIKA FAPA - KOLIKO PARA JE POTREBNO… »

Prezentacija o značaju dualnog obrazovanja

Jug press 17.01.2017
VRANJE U Vranju, u prostorijama Odeljenja Privredne komore Leskovac, odrežana je prezentacija posvećena dualnom obrazovanju. Ovom značajnom skupu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, privrede i obrazvanja. „Postoji deficit radne snage… »

Porodila se u kući zbog snega

RTS 17.01.2017
Milijana Radulović iz zaseoka Dolovo kod Ušća, porodila se jutros oko 7 časova u svojoj kući. Na svet je donela zdravu devojčicu. Ekipa Zdravstvene stanice iz Ušća je nakon porođaja, uz velike napore, izvukla porodilju i bebu iz Dolova jer su… »

Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba

RTS 17.01.2017
U Narodnom muzeju u Kragujevcu promovisana je knjiga sa pratećom izložbom, pod nazivom "Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba". Mnogi instrumenti, koji se i danas koriste, imaju začetke u praistoriji, dok se drugi pojavljuju, usled mešanja sa drugim… »