Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Preminuo Boško Krunić

RTS 23.01.2017
Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme SFRJ Boško Krunić preminuo je u 88. godini. Boško Krunić je bio predsednik Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i predsednik Predsedništva Saveza komunista Vojvodine, u dva navrata. Podneo… »

Zbog magle avioni iz Niša sleteli u Beograd

RTS 23.01.2017
Zbog magle na području grada Niša, avioni iz Malmea i Bazela su, umesto na Aerodrom "Konstantin Veliki", sleteli na beogradski aerodrom, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Svi jutarnji letovi sa Aerodroma "Nikola… »

Dodik: Američka strana već pokazala dobru volju

RTS 23.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju. "Ti kontakti su bili vidljivi čak… »

Zabelela se zgrada Evropske unije u Briselu

RTS 23.01.2017
Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja posuli su zgradu EU u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog pada cena otkupa mleka i povećanih troškova proizvodnje. Mnogi proizvođači mleka su zbog toga dovedeni do bankrotstva. Evropska komisija… »

Ministarstvo poziva Tužilaštvo zbog podataka o Koridorima Srbije

RTS 23.01.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da pomognu u utvrđivanju na koji način su neovlašćena lica došla u posed radnih dokumenta tog ministarstva… »

Obeležavanje 75 godina od Novosadske racije

RTS 23.01.2017
U Novom Sadu komemoracijom i polaganjem venaca obeležena 75. godišnjica Racije. Obeležavanju jedne od najvećih tragedija u istoriji Novog Sada prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je izjavio da rane nanete "biću naroda", pre… »

Anđelković: Dovoljno zaliha u robnim rezervama

RTS 23.01.2017
U robnim rezervama ima dovoljno zaliha - i što se tiče energenata i što se tiče hrane, izjavila je za RTS v.d. direktora Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković. "Imali smo sada jednu opsežnu kontrolu gde su, pored kontrolne kuće… »

Rusija spremna da normalizuje odnose sa SAD

RTS 23.01.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao da je Rusija spremna za normalizaciju odnosa sa SAD ukoliko se bude radilo na uspostavljanju ravnoteže u interesima te dve zemlje. "Ne uzbuđujemo se previše, ali ćemo biti spremni da damo svoj… »

Srbiji potrebno 40 miliona dolara za pomoć u migrantskoj krizi

RTS 23.01.2017
UNHCR i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predstavile su novi godišnji plan reagovanja na izbegličku i migrantsku krizu u Srbiji koji obezbeđuje dugoročna rešenja za pomoć, a za čije je sprovođenje, kako se procenjuje, potrebno oko 40… »

Počela modernizacija Termoelektrane i kopova "Kostolac"

RTS 23.01.2017
EPS i kineska korporacija CMEK započeli su drugu fazu modernizacije Termoelektrane "Kostolac", u okviru koje su predivđeni proširenje kopa "Drmno" i izgradnja trećeg bloka u "Kostolcu B". Ta investicija vredna 715,6 miliona dolara realizuje se prema… »