Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Nikolić putuje u dvodnevnu posetu Portugaliji

RTS 23.01.2017
Predsednik Tomislav Nikolić boraviće u sredu i četvrtak u dvodnevnoj državnoj poseti Portugaliji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima. Tokom posete, kojom se obeležava jubilej od 135 godina od uspostavljanja diplomatskih… »

Dnevni letovi od Dohe do Beograda od 29. septembra

RTS 23.01.2017
Avio-kompanija "Katar ervejz" najavila je da će od 29. septembra ove godine uvesti dnevne letove na liniji Doha – Beograd. "Katar ervejz" sada leti četiri puta nedeljno do srpske prestonice (ponedeljak, sreda, petak i subota). Ta katarska kompanija je… »

U požaru u Beogradu povređena jedna osoba

RTS 23.01.2017
Jedna osoba je povređjna u požaru koji je jutros u 7,20 izbio u stanu na poslednjem spratu zgrade broj 33 u Beogradskoj ulici. Ekipe hitne pomoći prevezle su povređenu osobu na Institut za opekotine u Beogradu. Na lice mesta izašla su i dva… »

Francuska levica 29. januara bira između Amona i Valsa

RTS 23.01.2017
Bivši francuski ministar obrazovanja Benoa Amon pobedio je nekadašnjeg premijera Manuela Valsa u prvom krugu unutrastranačkih izbora Socijalističke partije za kandidata na predsedničkim izborima u Francuskoj, a njih dvojica će se za nominaciju… »

Fijon za ošštriji odnos prema SAD

RTS 23.01.2017
Kandidat konzervativaca na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj Fransoa Fijon založio se u Berlinu za oštriji odnos prema novom političkom vođstvu SAD. "Mi moramo da se odbranimo istom merom. Trgovina je novo bojno polje globalizma"… »

Hrvatska vraća obavezno služenje vojnog roka?

RTS 23.01.2017
U Hrvatskoj je u toku analiza koja treba da pokaže prednosti i mane ponovnog aktiviranja obaveznog vojnog roka, piše "Glas Slavonije", prenosi portal "Indeks". Penzionisani general Hrvatske vojske i predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljevac… »

Vučić se upisao u knjigu žalosti u ambasadi Irana

RTS 23.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Irana povodom požara i rušenja solitera u Teheranu u kojem je poginulo više desetina ljudi, od kojih najmanje 30 vatrogasaca. Premijer Srbije je u knjigu žalosti upisao: "U ime… »

Tužba protiv Trampa zbog stranih uplata njegovim kompanijama

RTS 23.01.2017
Grupa u kojoj su i bivši pravni zastupnici Bele kuće za etička pitanja podneće tužbu protiv novog predsednika SAD Donalda Trampa zbog toga što je dozvolio svojim kompanijama da prihvataju uplate stranih vlada, čime je prekršio Ustav SAD. U tužbi… »

Uhapšen kradljivac bečkog tramvaja

RTS 23.01.2017
Zvaničnici gradskog prevoza u Beču su danas saopštili da je uhapšen čovek koji je uzeo jedan od tramvaja kako bi se provozao. Tridesetšestogodišnji „otmičar“ tramvaja na liniji 60 je priznao delo, ali nije rekao zbog čega je ukrao vozilo… »

Čuvaru „Gasproma“ ukradena iz stana klozetska šolja od 3.120 evra

RTS 23.01.2017
Saradniku u službi obezbeđenja „Gasproma“ iz stana u okolini Moskve ukradena je klozetska šolja vredna oko 200.000 rubalja, odnosno oko 3.120 evra, prenose moskovski mediji. Maksim B. za krađu je osumnjičio radnike koji su izvodili radove u… »