Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Vulin: Za razne projekte obuka 970 miliona dinara

RTS 23.01.2017
Za aktivne mere politike zapošljavanja izdvojeno je 2,8 milijardi dinara i još 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, dodajući da je ove godine za razne projekte obuka i osposobljavanja… »

Sijarto: EU gubi pozicije ako ne izgradi odnose s Rusijom

RTS 23.01.2017
Evropska unija će izgubiti pozicije na međunarodnoj sceni ako ne izgradi obostrano korisne odnose s Moskvom, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, posle razgovora s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Moskvi. Peter Sijarto je… »

Poplave na Tahitiju

RTS 23.01.2017
Zbog velikih poplava u Francuskoj Polineziji evakuisana su brojna domaćinstava, više od 6.000 kuća je ostalo bez struje i zatvoren je međunarodni aerodrom na Tahitiju. Lokalne vlasti su saopštile da je u ovoj do sada najtežoj poplavi na Tahitiju… »

Novi dekreti, zabrane i otpuštanja u Turskoj

RTS 23.01.2017
Turske vlasti smenile su zamenika direktora državnog fonda koji upravlja konfiskovanim kompanijama i zatvorile dve lokalne televizijske stanice, na osnovu najnovijih dekreta koji su danas izdati, u skladu s merama važećim tokom vanrednog stanja koje je… »

Vranje, zaplenjeno 163 kilograma rezanog duvana

RTS 23.01.2017
Carinici su tokom vikenda u "dubinskim kontrolama" zaplenili 163 kilograma rezanog duvana, saopštila je Uprava carina. Kod naplatne rampe na ulazu u Vranje, 21. januara 2017. godine, carinici su zajedno sa policijom zaustavili automobil "Opel kadet"… »

Krediti u evrima ili dinarima – šta će biti povoljnije

RTS 23.01.2017
Po kolikim kamatama ćemo se ove godine zaduživati, hoće li poskupeti krediti? Dve godine evribor, kamata na kredite u evrima, miruje, dok se kamata na kredite u dinarima za isto vreme smanjila. Hoće li se takav trend nastaviti i ove godine i od čega… »

Ivani Dimić uručena NIN-ova nagrada

RTS 23.01.2017
NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, uručena je Ivani Dimić za roman "Arzamas". Roman "Arzamas", knjižnjvnice Ivane Dimić je po oceni žirija, najbolji roman objavljen na srpskom jeziku protekle godine. "Zahvaljujem NIN-u i… »

Džihadisti Islamske države proterani iz Mosula

RTS 23.01.2017
Proteravši iz poslednjih "zaostalih džepova" ekstremiste Islamske države, koji su držali položaje istočno od reke Tigar, iračke snage su u potpunosti preuzele kontrolu nad istočnim delom Mosula. "Oružane snage su uspele da potpuno oslobode levu… »

Bela kuća uvodi i brifinge putem Skajpa

RTS 23.01.2017
Bela kuća najavila je da će ove nedelje uvesti četiri sedišta za brifinge putem Skajpa, kako bi omogućila učešće medijima koji se nalaze van Vašingtona. Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da će to omogućiti pristup novinarima koji… »

Sa sajta Bele kuće uklonjena verzija na španskom

RTS 23.01.2017
Španski šef diplomatije Alfonso Dastis istakao je da je Španija je zabrinuta, jer je sa sajta Bele kuće obrisana opcija španskog jezika, ocenivši da to nije dobra ideja u zemlji sa milionima govornika tog jezika. Bela kuća još nije saopštila da… »