Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

SNS: Jeremić "prespavao" odluke Vlade o zaštiti seljaka

RTS 23.01.2017
Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nenad Katanić izjavio je da je Vuk Jeremić "prespavao" odluke vlade u cilju unapređenja i zaštite srpskog seljaka i srpskog poljoprivrednog zemljišta i pitao ga ima li šta da ponudi osim parola. "Čini mi… »

Vlada RS: Premijerka nije dobila poziv Tužilaštva BiH

RTS 23.01.2017
Poziv Tužilaštva BiH za saslušanje predsednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović u vezi s održavanjem referenduma o Danu Republike nije stigao ni na njenu kućnu adresu, niti na njeno na radno mesto, rečeno je banjalučkim medijima u Vladi… »

Tači: Tražiću povlačenje poternica za pripadnicima OVK

RTS 23.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom sutrašnjeg dijaloga na visokom nivou Beograda i Prištine u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK. Tači je to izjavio u intervjuu za… »

Da li posle "nove Amerike" stiže i "nova Evropa"?

RTS 23.01.2017
Ovogodišnji izbori u Holandiji, Francuskoj i Nemačkoj mogli bi dramatično da promene političku sliku Evrope i to uz podršku nove američke administracije. Analitičari smatraju da će u Srbiji ojačati uticaj desničarskih partija, ali nedovoljno da… »

U Parizu uveden autobus bez vozača

RTS 23.01.2017
Senzori i kamere govore autobusu na pariskoj liniji EZ10 kada da stane i krene, koliko brzo da ide i u kom pravcu. Električni autobus saobraća na test ruti između železničkih stanica „Lion“ i „Austerlic“, dok će ostale rute biti… »

Prva tužba protiv Trampa, predlagač Obamin kolega sa fakulteta

RTS 23.01.2017
Protiv predsednika SAD Donalda Trampa podneta je prva tužba i to za konflikt interesa, a glavni predlagač tužbe je kolega sa fakulteta prethodnog američkog predsednika Baraka Obame, Norman Ejsen, pišu amrički mediji. Organizacija "Građani za… »

Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1

RTS 23.01.2017
Izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston izjavio da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejs Keri. Očekuje se da će novi vlasnik Formule 1, američka "Liberti medija", zvanično saopštenje o… »

Ko je kriv za visoke račune za struju?

RTS 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije nastavlja da istražuje zašto su mnogo veći iznosi na jednom broju decembarskih računa za struju. Obećavaju da će se pre kraja meseca znati ko je odgovoran. Svi građani koji su neopravdano dobili uvećane račune će, kažu… »

"Prevodilačko srce" pomaže bolesnima

RTS 23.01.2017
Jedan od uslova za lečenje u inostranstvu je prevođenje medicinske dokumentacije. Zbog toga što je skupo i zahteva dosta vremena, za obolele i njihove porodice ponekad je prevod najveći problem. Ipak, postoje ljudi koji im u tome pomažu. To rade… »

Kad sankanje postane uzbudljivije od skijanja!

RTS 23.01.2017
Stanovnici austrijskog Bramberga već decenijama za sanke imaju svoj „auto-put“, na kojem može da se razvije brzina i do 90 km na sat! Ipak, dok su obarali novi Ginisov rekord na najdužoj stazi za sankanje na svetu, bili su vrlo oprezni, jer ih je… »