Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Tom Hardi izgubio 2,3 miliona evra zbog serije "Taboo"

RTS 23.01.2017
Koscenarista, producent i glavni glumac u provokativnoj Bi-Bi-Sijevoj drami "Taboo" Tom Hardi izgubio je oko 2,3 miliona evra zbog snimanja osam epizoda mračne serije o avanturisti koji želi da se osveti. Seriju Taboo Tom je pisao zajedno sa ocem… »

Podnete krivične prijave protiv Ivanića, Pendešove, Jelače...

RTS 23.01.2017
Nermin Nikšić, Željko Komšić i Reuf Bajrović podneli su Tužilaštvu BiH u ime Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte i Građanskog saveza krivičnu prijavu protiv osoba odgovornih za, kako tvrde, niz zloupotreba položaja i… »

Potvrđena veza uhapšenih u Nemačkoj i Austriji

RTS 23.01.2017
Mladić uhapšen u Nemačkoj pod sumnjom da je pripremao napad priznao je da je povezan sa drugim osumnjičenim u Beču koji je bio u kontaktu sa džihadistima u Albaniji, saopštili su nemački istražitelji. U nemačkom mestu Nojs u pokrajini Severnoj… »

Ponovo otvorena vazduhoplovna baza u Arizoni

RTS 23.01.2017
Američka vazduhoplovna vojna baza u Arizoni ponovo je otvorena nakon nepotvrđenih navoda o pucnjavi, saopšteno je iz baze. "Svi zaposleni mogu da se vrate svojim poslovima nakon dvočasovnog zatvaranja", navela je baza na Tviteru, prenosi AP. Prethodno… »

U Mađarskoj dan žalosti posle autobuske nesreće u Italiji

RTS 23.01.2017
Mađarska danas odaje poštu žrtvama autobuske nesreće u Italiju u kojoj je stradalo 16 osoba, saopšteno je u Budimpešti gde su zastave na pola koplja. Dan žalosti je proglasila vlada posle nesreće. Premijer Viktor Orban kao i šef države Janoš… »

Indonezija, uhapšena grupa povezana sa ID

RTS 23.01.2017
Indonežanska policija zadržala je u pritvoru 17 osoba deportovanih iz Turske pod sumnjom da su povezani sa Islamskom državom. Grupa, u kojoj je bilo i nekoliko dece, uhapšena je odmah na međunarodnom aerodromu u Džakarti, saopštio je portparol… »

Prevrnuo se brod sa migrantima u Maleziji

RTS 23.01.2017
Devet tela nađeno je blizu istočne obale Malezije nakon što se prevrnuo brod za koji se veruje da je prevozio ilegalne migrante iz Indonezije, prenosi AFP. Kako se navodi, tela šest žena i tri muškarca nađena su na plaži, a malezijske vlasti… »

Kako je Veliki rat poslužio kao inspiracija za „Gospodara prstenova“

RTS 23.01.2017
Na stodvadesetpetogodišnjicu rođenja Dž. R. R. Tolkina, njegov unuk opisuje kako je Prvi svetski rat uticao na dela slavnog pisca. Sajmon Tolkin je autor Ničije zemlje, romana inspirisanog onim što je doživeo njegov deda Dž. R. R. Tolkin za vreme… »

Kvar na avionu, Zvezda kasnila u Španiju

RTS 23.01.2017
Zbog kvara na avionu, ekspedicija Crvene zvezde je kasnila sa poletanjem za Španiju. Novonastala situacija je izmenila rutu puta, pa umesto preko Minhena crveno-beli su leteli preko Frankfurta za Bilbao, a potom autobusom otišli do Baskije, prenosi… »

Jeremić: Neću dozvoliti da stranci dobijaju zemljište bez tendera

RTS 23.01.2017
Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić izjavio je večeras da će se kao predsednik Srbije zalagati za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima i za to da se zemljište ne daje u zakup bez adekvatne… »