Izvor: RTS arhiva vesti 23.01.2017

Aleksandra Đurović potpredsednica PS SE

RTS 23.01.2017
Šef stalne delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Aleksandra Đurović izabrana je za potpredsednicu tog tela na plenarnom zasedanju organizacije. Tu funkciju će obavljati tokom ove i sledeće godine, saopšteno je iz… »

Fijon: Evropi je potrebna nova vojna alijansa

RTS 23.01.2017
Konzervativni francuski predsednički kandidat Fransoa Fijon, zabrinut zbog pravca kojom će krenuti nova vlada SAD, želi da nova evropska vojna alijansa štiti Stari kontinent i bori se protiv islamskog ekstremizma, javlja AP. Fransoa Fijon je naveo… »

Grupno silovanje uživo na Fejsbuku, uhapšena trojica

RTS 23.01.2017
U Švedskoj su uhapšena trojica mladića osumnjičena za grupno silovanje žene, a napad su prenosili uživo na Fejsbuku, saopštila je policija. Osumnjičeni imaju 18, 20 i 24 godine, a uhapšeni su u nedelju u stanu u Upsali, 70 kilometara severno od… »

Jevreji u Hrvatskoj bojkotuju Dan sećanja na Holokaust

RTS 23.01.2017
Zbog neprimerenih reakcija i veličanja ustaštva predstavnici Koordinacije jevrejskih opština neće se pridružiti tradicionalnom skupu sećanja koji 27. januara, povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, organizuje hrvatska vlast… »

LDP: Staviti tačku na sukobe Beograda i Prištine

RTS 23.01.2017
Liberalno demokratska stranka smatra da je od suštinske važnosti da nova runda pregovora u Briselu, na kojima će, pored kosovskih zvaničnika, biti prisutni premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, donese ozbiljnost i… »

Frankfurtske Vesti: Od 12 ubijenih novinara na KiM, istražuju se samo dva

RTS 23.01.2017
Od 12 slučajeva ubistava i kidnapovanja novinara na Kosovu Specijalno tužilaštvo Kosova istražuje samo dva, tvrde frankfurtske "Vesti". Pre dve godine misija Euleks, odnosno Specijalno tužilaštvo Kosova, obećali su da će ponovo pokrenuti istragu u… »

Peskov: O inicijativama Trampa kad počnu kontakti

RTS 23.01.2017
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Kremlj smatra da se o inicijativama novog predsednika SAD Donalda Trampa može razgovarati tek nakon što počnu kontakti između nove američke administracije i Moskve, i ističe da se to još nije dogodilo… »

Godina ulaganja u srpsko zdravstvo

RTS 23.01.2017
Ove godine jedan od prioriteta Vlade biće izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih zdravstvenih ustanova i njihovo opremanje savremenim aparatima kako bi se poboljšali uslovi lečenja pacijenata. Do sada je renovirano 140 zdravstvenih ustanova, a u… »

Moro: Ključni trenutak za prevazilaženje prošlosti

RTS 23.01.2017
Ambasadorka Francuske Kristin Moro poručila je mladima u regionu da treba da vide šta ih spaja a ne šta ih razdvaja i da je sada ključni trenutak za prevazilaženje pesimizma i ogorčenosti prošlošću, jer su to, kako je rekla, zarazne bolesti… »

„Samsung“: Dizajn i proizvodnja baterije uzrok problema „nouta 7“

RTS 23.01.2017
Južnokorejska kompanija „Samsung elektroniks“ saopštila je da su problemi s dizajnom i proizvodnjom baterija u pametnim telefonima dovodili do pregrevanja i u pojedinim slučajevima do zapaljivanja modela „galaksi nout 7“. Saopštenje o istrazi… »