Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 23.02.2017

Rasista koji je pljunuo bebu na slobodi

Večernje novosti 23.02.2017
Muškarac koji je u engleskom gradiću Južni Tajnsajd pljunuo devetomesečnu bebu u lice uz poruku majci da „belci ne bi trebalo da se razmnožavaju“, pošteđen je zatvora nakon presude za rasistički napad. Muškarac koji je u engleskom gradiću… »

Bor: Crkva okupila davaoce krvi

Večernje novosti 23.02.2017
Nesvakidašnje prikupljanje dragocene tečnosti za potrebe Opšte bolnice u gradu bakra. BOR - Uz blagoslov episkopa timočkog vladike Ilariona, ovdašnji pravoslavni hram posvećen Svetom Georgiju je, u saradnji sa Službom transfuziologije Opšte… »

Centar za žrtve silovanja: Nasilje često prethodi zločinu

Večernje novosti 23.02.2017
Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo "Betanija" u Novom Sadu nedavno otvoren Centar za žrtve silovanja. Lane je zbrinuto deset žena pod sumnjom da su silovane, a u januaru još tri pacijentkinje. ZA samo nedelju dana u januaru Centar za žrtve… »

Obnova spomenika

Večernje novosti 23.02.2017
Vladan Vukosavljević na konferenciji u Tirani. NA sastanku sa hrvatskom ministarkom Ninom Obuljen Koržinek, tokom redovne godišnje Konferencije saveta ministara kulture zemalja jugoistočne Evrope u Tirani, naš ministar Vladan Vukosavljević je… »

Stop diskriminaciji Srba u Bujanovcu: Sve funkcije Albancima, nema ćirilice, ulicama imena terorista!

Večernje novosti 23.02.2017
Srpska udruženja iz Bujanovca od vlade traže da zaustavi diskriminaciju. UTVRĐIVANjE tačnih podataka o broju stanovnika i nacionalnoj strukturi Bujanovca prvi je zahtev Srba te opštine, nezadovoljnih odnosom države prema njihovim problemima. Najava… »

Obilne kiše pokrenule fenomen koji se retko viđa (video)

Večernje novosti 23.02.2017
Otvor, koji lokalci nazivaju “Glory Hole”, funkcioniše kao slivnik u lavabou i ima ulogu sprečavanja prelivanja jezera. Obilne kiše i sneg, kao i snažan vetar koji su u poslednje vreme pogodili Kaliforniju, toliko su poremetili nivo jezera… »

Revolucija u barsi: Ćavi i Pujol naslednici Luisa Enrikea?

Večernje novosti 23.02.2017
Da li će trener Barselone ostati na klupi Katalonaca i naredne sezone još uvek nije poznato, ali određene frakcije u klubu bi na njegovom mestu videle nekadašnje kapitene. Ubedljiv poraz Barselone na “Parku prinčeva” u prvoj utakmici osmine… »

Splitski sudija menja iskaze

Večernje novosti 23.02.2017
Suđenje generalu Borislavu Đukiću u Hrvatskoj prepuno kršenja ljudskih prava. Predsedavajući Slavko Lozina koriguje izjave svedoka u korist tužilaštva. SUDIJA Slavko Lozina, koji sudi srpskom generalu Borislavu Đukiću pred Županijskim sudom u… »

Reč stručnjaka Kako se pravi kajmak

Večernje novosti 23.02.2017
Najčešće se pravi od kravljeg, ali i od ovčijeg i kozjeg mleka, a može biti mlad (jede se odmah po spravljanju u trajanju od nedelju-dve dana) i zreli – koji je oštrijeg mirisa i žućkaste boje. KAJMAK pored mnogih jela, predstavlja simbol dobre… »

I penzioneri mogu da budu žiranti za kupovinu stana

Večernje novosti 23.02.2017
Najstariji građani mogu da budu jemci za zajmove i tako pomognu deci prilikom kupovine nekretnine. Jedino su ograničeni godinama i visinom penzije. Jamče kod nabavke auta. PENZIONERI mogu da budu žiranti svojoj deci za sve kredite, ali su ograničeni… »