Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 06.05.2017

Dvostruko slavlje: Hon i Rasel dobili zvezde na Bulevaru slavnih

Večernje novosti 06.05.2017
Goldi Hon i Kurt Rasel dobili zvezde na Bulevaru slavnih. GLUMCI Goldi Hon (71) i Kurt Rasel (66) dobili su u četvrtak svoje zvezde na holivuskom Bulevaru slavnih. Par koji je zajedno već 35 godina (ali nije u braku) i pola veka u filmskoj industriji… »

Milovanović o borbi za Evropu, pritiscima: “Znalce” demantovali na terenu

Večernje novosti 06.05.2017
Mladost igra samo za sebe, protiv rivala ali i onih koji izmišljaju priče. Očekujem da dobijemo licencu - kaže trener ekipe iz Lučana. LUČANI su prolećni hit, četa Nenada Milovanovića pleni igrama, a subotnji derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu… »

Mame "brkaju" imena iz ljubavi

Večernje novosti 06.05.2017
Kada vas neko ko vas dobro zna zove pogrešnim imenom, to je rezultat bliskosti među vama. Što ste bliskiji sa roditeljima, to je verovatnije da će pobrkati vaše ime sa sestrinim ili čak bratovljevim. Mame često znaju da pogreše imena svoje dece… »

Borba protiv bahatih pešaka: Nova tehnologija sramoti one koji prelaze na crveno (video)

Večernje novosti 06.05.2017
Novi sistem prikuplja dokaze o prelasku van zebre, fotografiše počinioca i projektuje njegovu sliku na velikom ekranu. KINESKI grad Šendžen pokrenuo je visoko-tehnološku inicijativukojom, prikazujući njihova lica na velikim ekranima, izlaže sramoti… »

Apel za pomoć Za 10 dana potrebno sakupiti 350.000 evra

Večernje novosti 06.05.2017
Apel za pomoć Teodori Vranješević iz grada na Lepenici, oboleloj od akutne mijeloidne leukemije. KRAGUJEVAC - Jedina nada za spas devetogodišnje Teodore Vranješević iz grada na Lepenici, koja je obolela od teškog oblika akutne mijeloidne leukemije… »

Britanci pomislili da im je baš sve uključeno u „ol inkluziv”

Večernje novosti 06.05.2017
Tek nakon što im je vlasnik restorana objasnio da besplatno mogu da koriste samo usluge unutar svog hotela, par iz Britanije je pristao su da plati račun za obrok. NAKON što su pokušali da napuste restoran na grčkom ostrvu Rodos bez da plate račun… »

Šta u slučaju grmljavine: Hrast i kišobran mame gromove

Večernje novosti 06.05.2017
U slučaju nevremena praćenog grmljavinom najbolje sklonište su zidani objekti i automobil. Idealnog zaklona nema. Bolje biti u šumi nego pod jednim stablom. ČIM ugledate sevanje u oblacima najbolje je da se sklonite u najbližu kuću, zgradu ili neki… »

“Boreli” Oživeli pod stečajem

Večernje novosti 06.05.2017
Beogradski “Darfur” ugovorio poslovno-tehničku saradnju sa somborskim “Borelijem”. U prvoj fazi posao za stotinu radnika koji žele da se vrate u fabriku obuće. SOMBOR - U fabrici obuće “Boreli” juče je potpisan ugovor o… »

Grbljani neće žičaru

Večernje novosti 06.05.2017
Posle protesta stanovnika Budve i Kotora obustavljena izgradnja iznad Jaza. Građani tvrde da je gradnja nelegalna, a investitor - da ima sve papire. Nećemo žičaru iznad glava kupača na plaži Jaz, kojih je u sezoni i do 10.000. Takav objekat bi… »

Nova oprema za policiju

Večernje novosti 06.05.2017
Ministar Nebojša Stefanović zadovoljan radom PU Novi Sad. Mnogi će iz administracije morati - na teren. NOVI SAD - Na teritoriji Policijske uprave Novi Sad nema i neće biti poštede za kriminalce i policajci su rešeni da se obračunaju sa svim… »