Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 12.07.2017

Hamburg: Koncert Vudija Alena prekinule feministkinje (video)

Večernje novosti 12.07.2017
Aktivistkinje u toplesu prekinule su koncert američkog režisera Vudija Alena u Nemačkoj, pozivajući na kraj "kulture tišine" u vezi sa optužbama o seksualnom zlostavljanju pokrenutih protiv Alena. Aktivistkinje u toplesu prekinule su koncert… »

U Srbiji dve žetve? U Sečnju je moguće!

Večernje novosti 12.07.2017
Zahvaljujući moćnom zalivnom sistemu koji pokriva 1.200 hektara na poljima kombinata "Sveti Nikola" sejalice „jure” kombajne. Beru grašak i boraniju, i odmah na istoj površini sade novu turu boranije i kukuruz šećerac. Na njivama… »

Univerzitet Crne Gore: Inspektori za katedrom

Večernje novosti 12.07.2017
Univerzitet mora da omogući upis brucoša na Visoku medicinsku školu. Rektorka: Vlada odlučuje lokalpatriotski i socio-politički. INSPEKCIJA Ministarstva prosvete ušetala se na Univerzitet Crne Gore nakon što nisu prihvatili odluku Vlade da raspišu… »

Video: Burek, Tito i zgodni Beograđani

Večernje novosti 12.07.2017
Grupa mladih novinara koji o svom trošku putuju i promovišu destinacije u kojima traže "grešna zadovoljstva" poput hrane, pića i provoda stigla je u Srbiju i već su Beograd preporučili kao "grad greha" GRUPA mladih novinara koji o svom trošku… »

JDP: Unkovski radi "Snove"

Večernje novosti 12.07.2017
Jugoslovensko dramsko pozorište u protekloj sezoni imalo pet premijera. Najviše nagrada za veterana Vlastu Velisavljevića. U novoj sezoni najavljuju premijeru predstave „Ajnšajnovi snovi” Alena Lajtmena. JUGOSLOVENSKO dramsko pozorište u… »

Uzdanica naroda i države: Druga brigada Kopnene vojske Srbije proslavila svoj dan

Večernje novosti 12.07.2017
Vojnoj svečanosti obeležen je i dan osnivanja ove jedinice kao i pobeda nad Turcima u boju na Karanovcu 1805. a njoj su prisustvovali visoki zvaničnici vojske i lokalnih samouprava. PRIPADNICI Druge brigade Kopnene vojske Srbije (KoV), kojom komanduje… »

Nestao Ratko Lukić iz Starih Banovaca, bezuspešna potraga ronioca

Večernje novosti 12.07.2017
Muškarac (65) je poslednji put viđen u ponedeljak dok je šetao psa na plaži Venecija, a na obali Dunava su pronađeni njegov telefon i majica. RATKO Lukić (65) iz Starih Banovaca, nestao je u ponedeljak oko 13 časova, kada je poslednji put viđen na… »

Ivan Marković pobedio na Uralu

Večernje novosti 12.07.2017
Dve predstave iz Srbije predstavile naš teatar na festivalu slavnog Nikolaja Koljade. Marković poneo nagradu za najboljeg glumca festivala. Igrana dela nove ruske dramaturgije. NA jedanaestom međunarodnom pozorišnom festivalu "Koljada plejs" u… »

RS: Bolja veza sa Evropom

Večernje novosti 12.07.2017
Vlada Republike Srpske prihvatila Nacrt ugovora o osnivanju transportne zajednice jugoistočne Evrope. BANjALUKA - Vlada Republike Srpske je na održanoj telefonskoj sednici prihvatila Nacrt ugovora o osnivanju Transportne zajednice jugoistočne Evrope… »

Džeki Čen: Imao sam teško detinjstvo, roditelji su me prodali za 26 dolara!

Večernje novosti 12.07.2017
Slavni glumac Džeki Čen otkrio detalje o tome kako su ga roditelji prodali i odselili se u Australiju. KINESKI akcioni glumac Džeki Čen (63) otkrio je kako je imao teško detinjstvo. Kada je napunio sedam godina, roditelji su ga prodali za 26 dolara i… »