Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 12.07.2017

Autobus išao u rikverc i udario staricu koja je preminula na licu mesta

Večernje novosti 12.07.2017
Autobus u Nišu kretao se danas u rikverc i pregazio osamdesetosmogodišnju staricu koja je podlegla povredama na licu mesta. Autobus prevozničke firme “Ćurdić“ pregazio je danas osamdesetosmogodišnju staricu u Nišu koja je podlegla povredama na… »

Lončar: Odlučićemo kako da građani uvek imaju najvažnije lekove nakon analize o nabavci

Večernje novosti 12.07.2017
Ministar zdravlja u razgovoru sa direktorom Svetske banke za region najavio da neće biti eksperimentisanja, kako niko ne bi bio uskraćen i kako bi se obezbedila sigurnost snabdevanja. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je dogovor sa Svetskom… »

Oprez! Zaraženi komarci u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu

Večernje novosti 12.07.2017
Virus Zapadnog Nila otkriven je u ovim gradovima, a zaraza čiji su izvor ptice, još uvek nije primećena na ljudima. Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, a potvrđenih slučajeva zaraze kod ljudi još… »

Perite ruke, pazite šta jedete i pijete

Večernje novosti 12.07.2017
Kako izbeći crevne infekcije na letnjim vrućinama: Virusne infekcije traju dva do tri dana i spontano prestaju, osim kod starijih sa hroničnim bolestima. Ukoliko se dijareja javi kod bebe ne treba prekidati dojenje. Crevne infekcije uobičajen su… »

U Hercegovini opustele klupe

Večernje novosti 12.07.2017
U Republici Srpskoj sve manje đaka prvaka, katanac pretnja za 89 osnovnih škola. VEĆINA škola u istočnom delu Republike Srpske, izuzev Istočnog Sarajeva, uskoro bi mogle osvanuti sa ključem u bravi. S obzirom na to da je upisanih prvačića manje… »

Sunce "obralo" petinu roda kukuruza!

Večernje novosti 12.07.2017
Letnja žega i tropske temperature prete da unište ovogodišnji prinos žitarica. Samo se pšenica izvukla, jer je požnjeveno 95 odsto njiva pod ovom kulturom. Dobra kiša u narednih nekoliko dana spasla bi rod. LETNjA žega, koja već danima ne… »

''Ljubičevske konjičke igre” Zdravko Čolić: Za dva sata 28.000 evra

Večernje novosti 12.07.2017
Zdravko Čolić 1. septembra na otvaranju “Ljubičevskih konjičkih igara”. NAŠ najpopularniji pop pevač Zdravko Čolić pevaće 1. septembra na otvaranju “Ljubičevskih konjičkih igara”, za honorar od 3,4 miliona dinara, odnosno 28.000 evra… »

Hladan tuš po slonici Tvigi

Večernje novosti 12.07.2017
I životinjama u beogradskom Zoo-vrtu teško padaju vrućine. Na raspolaganju su im porcije ledenih poslastica. Najteže je belom medvedu, ali su se i oni već adaptirali na prostor i našu klimu. TROPSKI talas i vrućine koje danima zadaju glavobolje… »

Špijunka: Značka "monarha"

Večernje novosti 12.07.2017
Poklonili su mu knjigu "Vladari Srbije" i ukoričeni stranački program. NA prvi susret s prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem, predstavnici Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije nisu otišli bez darova. Poklonili su mu knjigu "Vladari Srbije"… »

Žene marširaju protiv nasilja u subotu

Večernje novosti 12.07.2017
U centru Beograda za subotu najavljen prvi protest žrtava porodičnog zlostavljanja. Novi zakon ne sme biti mrtvo slovo na papiru, kažu u Udruženju žrtava. Porast broja ubijenih žena. ŽENE žrtve nasilja u porodici održaće u subotu protestnu… »