Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 12.07.2017

Lakazet oduševljen Arsenalom

Večernje novosti 12.07.2017
Došao sam u Arsenal zbog izazova, igranje u Premijer ligi je veoma važno. To je najbolja liga na svetu, a moj novi klub igra fantastičan fudbal – rekao je francuski napadač. Francuski napadač Aleksander Lakazet izrazio je veliko zadovoljstvo… »

Vilotijević umesto Trivana

Večernje novosti 12.07.2017
Na današnjoj sednici Gradskog veća biće izabrano 25 sekretara. Umesto novo ministra, na čelu Sekretarijata za zaštitu životne sredine biće dr Ivana Vilotijević. UMESTO Gorana Trivana, koji je postao ministar u Vladi Srbije, na čelu Sekretarijata… »

Komentar: Špijuni

Večernje novosti 12.07.2017
Krenula je Obaveštajno-bezbednosna agencija BiH (OBA) prvo da špijunira po svojoj kući. Zatim se prešlo na komšije, naravno, prvo na Srbiju. BOSNA i Hercegovina je prevazišla i Iliju Čvorovića kad je u pitanju špijuniranje! Krenula je… »

Etar pun uvreda

Večernje novosti 12.07.2017
UNS o napadu na urednika portala u gradu na Kolubari Dariju Ranković. Pismo Zorana Majdaka u programu čitano svakoga sata. UDRUŽENjE novinara Srbije (UNS) osuđuje vređanje Darije Ranković, urednika portala kolubarske.rs, i od Regulatornog tela za… »

Crna Gora: Udžbenici napisani po narodski

Večernje novosti 12.07.2017
Uprkos tome što nema međunarodni kod, na crnogorskom jeziku se štampaju knjige. Neki autori koriste jotovanje, a drugi ne, pa pišu i djevojka i đevojka. PODGORICA - Iako nije dobio međunarodni kod od Kongresne biblioteke u Vašingtonu, crnogorski… »

Eko na četiri točka

Večernje novosti 12.07.2017
Test "Novosti": "Tojota jaris hibrid" vozilo po meri ljubitelja prirode: Vožnja hibrida sada je još impresivnija, tečnija, dinamičnija, a smanjena je i potrošnja benzina na oko 3,2 litra na 100 km. JAPANSKI automobilski gigant "Tojota" dugi niz… »

Beogradske priče: Hotel "London" i varoške panorame

Večernje novosti 12.07.2017
Poznato gradsko raskršće duže od 140 godina ne menja fizionomiju. U blizini je bila prva narodna skupština, pa su u početku gosti mahom bili poslanici. DAVNE 1873. godine podignuto je zdanje na uglu sadašnjih ulica Kralja Milana i Kneza Miloša… »

Skandal zbog gasnih turbina na Krimu

Večernje novosti 12.07.2017
Na pomolu velika afera čiji su glavni akteri nemački gigantski koncern i ruski "Tehnoprom eksport" MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ Vest da su, uprkos zapadnim sankcijama, koje zabranjuju prodaju mašina za proizvodnju energije na Krimu tamo… »

EU nemoćna protiv migranata: Pomorska misija "Sofija" ne može ni da uđe u libijske vode

Večernje novosti 12.07.2017
Kako se navodi u izjavi britanskog Komiteta Lordova, Libija je glavna polazna tačka za transport ljudi iz Afrike, ali problem stvara činjenica da tamo postoje dve vlade. Pomorska misija EU, koju podržava Britanija, nije uspela da postigne svoj glavni… »

Šta sejati u julu

Večernje novosti 12.07.2017
Aktuelni radovi u bašti: U ovom mesecu počinje setva ili sadnja kasnih useva, koji za berbu pristižu u jesen. Neposredno po sadnji ili istovremeno sa njom obavlja se i zalivanje. KUPUSNjAČE - Prva polovina jula je period rasađivanja poznih… »