Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Kulturna strategija ministra Vukosavljevića

Danas 23.07.2017
Prošlo je sedam godina otkako je istekao zakonski rok za donošenje "Strategije razvoja kulture Srbije". Za to vreme promenjeno je pet ministara kulture: Bradić, Marković, Petković, Tasovac, Vukosavljević. Svi su se oni u izvesnoj meri bavili… »

Udes kod Horgoša, gužva na svim prelazima!

Alo 23.07.2017
Spremite se da čekate na graničnim prelazima. Teška saobraćajna nesreća u blizini Horgoša u celosti je blokirala saobraćaj iz pravca Mađarske, uz već velike gužve koje celodnevno traju na većini prelaza. - Prema podacima Uprave granične… »

Nega i ishrana bremenitih krava

Danas 23.07.2017
Period pozne bremenitosti krava od velikog je značaja, jer se u to vreme definitivno razvija plod, a istovremeno krava se priprema za buduću proizvodnju mleka. Od pravilne pripreme krave za laktaciju zavisiće i njena mlečnost. Zato je posebno… »

Zanimljivo, odmereno i celovito

Danas 23.07.2017
Popularna i mnogo nagrađivana edicija Ovako se živelo (Kreativni centar) bogatija je za još jedan, 17. naslov u kome arheolog Vesna Bikić, uz pomoć ilustratora Vladimira Bursaća, vodi čitaoce kroz Srpske manastire u srednjem veku. Monašku nit… »

Kostić predvodi napad na Vučića!

Alo 23.07.2017
Kole ljut kao ris jer mu nije dozvoljeno da ispod žita preuzme PKB i zagospodari bankarskim sektorom. Iza besomučne medijske hajke u „Kuriru“ i još nekim medijima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića stoji Miodrag Kostić, vlasnik „MK… »

Estrada u panici: Nema više honorara na ruke! Nekima preti do 10 godina robije!

Kurir 23.07.2017
Pevači će za svaki nastup morati da potpišu ugovor, pa će oni koji najviše zarađuju morati da plate porez na ekstradohodak ili da se suoče sa zatvorskom kaznom Estradni umetnici od 1. avgusta neće više moći da izmiču plaćanju poreza, pošto… »

Zločin u Briševu - kako je počeo genocid u Bosni i Hercegovini

Al Jazeera 23.07.2017
Agresor i pansrpska kleronacionalistička ideologija nisu ciljali samo i isključivo bosanske muslimane kao mete za istrebljivanje, već su jednako monstruozno bili fokusirani i na bosanske katolike. Tačno prije 25 godina, 24. jula 1992. godine, oružane… »

Pravite greške, a da to i ne znate: 5 najvećih laži o ishrani kojima uništavate svoje zdravlje

Kurir 23.07.2017
S obzirom na to da naučna istraživanja u vezi sa ishranom iz dana u dan dovode do različitih zaključaka, teško je razlučiti koje namirnice su najzdravije, a napraviti grešku vrlo lako. Britanski nutricionista Rijana Lambert nabraja pet najčešćih… »

RHMZ: U naredna sata u ove delove Srbije stižu pljuskovi s grmljavinom (tabele)

BK TV 23.07.2017
Republički hidrometeorloški zavod najavio je plјuskove sa grmlјavinom u naredna dva sata, do 16.15, u Timičkoj Krajini. Na sajtu RHMZ, na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature do sutra i to u većini mesta u intervalu od 35 do 38 stepeni… »

Nije izgrađen, nije spojio obale, ali razdvaja države

Al Jazeera 23.07.2017
Izjave Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića potvrdile su da još uvijek postoji visok nivo neslaganja kada je u pitanju Pelješki most. Kada se činilo da izgradnji Pelješkog mosta ništa više ne može stati na put, u javnosti su se pojavile… »