Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Zaharijev ukinuo granice:"Volimo ga više nego Tita" VIDEO

B92 23.07.2017
Prosle nedelje izbrisane su granice na tromeđi Bosilegrada, Makedonije i Bugarske. Ovaj tradicionalni sabor predstavlja svojevrsnu saradnju između ove tri zemlje, kada vam za prelazak u susednu zemlju ne treba pasoš niti bilo koji drugi dokument. To je… »

Makron upire prstom u Balkan i ima dobar razlog / VIDEO

B92 23.07.2017
U Srbiji je u toku akcija prikupljanja nelegalnog oružja koju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zbog velike količine nelegalnog oružja koje krijumčarskim kanalima sa Balkana završi na zapadu Evrope, Francuski predsednik Emanuel Makron… »

Zakon o nestalim bebama: Korak do istine ili mazanje očiju

Vesti online 23.07.2017
Srbija je i posle više pritisaka iz Saveta Evrope bez zakona o nestalim bebama, ali će kako je saopštio ministar policije Nebojša Stefanović, oformiti komisiju za rasvetljavanje višedecenijske afere. Najavljeni potez je iznenadio roditelje nestale… »

Vučić kroti "lokalne šerife"

Vesti online 23.07.2017
Priznanje predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da je bio pozivan da pređe u naprednjake Aleksandra Vučića, kao i da su mu nuđeni stanovi u Beogradu i isplata novca samo da napusti fotelju opštinskog čelnika, pretvorilo se u oštru… »

Visoka cena punih kasarni Besparica i zapad koče povratak vojnog roka

Večernje novosti 23.07.2017
Uvođenje redovnog služenja vojnog roka za našu državu još nije tema. Vraćanje regruta u startu košta 70 milijardi. AKTIVIRANjE obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji, osim što bi ispraznilo budžet, moglo bi da ugrozi i međunarodni položaj… »

Jagodinac spasavao Jevreje, druženje traje do danas

Večernje novosti 23.07.2017
Kako je, zahvaljujući pomoći Milisava Stojkovića, nacistima izmakao Anđelko Tajtacak čiju su porodicu streljali u Beogradu. Dve porodice prijateljstvo neguju već više od 90 godina. DAVIDOVA zvezda na kući jevrejske porodice Tajtacak ne samo da je… »

Čitajte u "Vestima: Šumadijski gen mladog genija

Vesti online 23.07.2017
Nikola Negovanović, matematičar iz Beča, presrećan je u otadžbini. Nikola, koga nazivaju mali srpski Ajnštajn, ili genije iz Beča, kako ga nazivaju austrijski mediji, odmara se u Srbiji. Nikola, koga "Vesti" prate odmalena, kaže da je sa mamom… »

Čitajte u "Vestima": Nema milosti za sirotinju!

Vesti online 23.07.2017
Više od 30 beogradskih porodica u baraci čekaju prinudno iseljenje. Na udaru izvršitelja poslednjih meseci najviše su oni koji imaju najmanje. Porodice su pre 25 godina od preduzeća dobili barake na beogradskom Konjarniku kao privremeni smeštaj… »

BIRN otkriva: EPS angažuje iste čitače brojila

Kurir 23.07.2017
U aprilu 2017. godine EPS je raspisao tender za očitavanje brojila, sedam meseci nakon što je za ovaj posao sklopljen ugovor sa konzorcijumom firmi koji predvodi kompanija Sequester (Sikvester). U junu je tender završen, a pobedio je isti konzorcijum… »

Vlada Srbije se odmah oglasila! Lončar hitno zatražio informacije o bolesnoj Dariji!

BK TV 23.07.2017
Odmah po saznanju da se 16-godišnja D.P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar reagovao je i zatražio informacije o devojčicinom zdravstvenom… »