Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Đorđević obišao decu u odmaralištu u Baošićima

Politika 23.07.2017
BAOŠIĆ - Crveni krst Srbije i ovoga leta u Dečijem odmaralištu „Krista Đorđević” u Baošićima na Crnogorskom primorju organizuje boravak dece, koju je danas obišao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Kusturica: Ponovno ujedinjenje Krima i Rusije prirodno

Dnevnik 23.07.2017
JALTA: Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom "prirodan, organski proces" i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao "deo velike Rusije", umesto što čekaju odobrenje od spolja za njihovu… »

Izveštaj Vučiću, Brnabić i Gašiću: Za jednočasovni haos na nebu Srbije kriv je jedan čovek

Blic 22.07.2017
Do jednočasovnog preusmeravanja 120 aviona van vazdušnog prostora Srbije i Crne Gore došlo je 10. jula jer je serviser privatne firme, koja je testirala novu opremu, bez dozvole upao u živi sistem Kontrole letenja, stoji u izveštaju koji je SMATSA… »

Reprezentativci u snoubordu: Ignjatov i Filipović stabilno, Piščević na operaciji

Večernje novosti 23.07.2017
Reprezentativci Srbije u snoubordu koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći Jelena Ignjatov i Filip Filipović su stabilno, a Hana Piščević nalazi se na operaciji na VMA. Reprezentativci Srbije u snoubordu koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći… »

Lazanski rekao istinu o dolasku oružja iz Rusije: Šest „migova-29” farbaju šest meseci!

Pravda 23.07.2017
Kako je krenulo ne bih se začudio da u ove vrele dane u novinama osvane i vest da Srbija želi da nabavi, ili da napravi rakete dometa 5.000 km. Što bih ja, kao osvedočeni ljubitelj raketa velikog dometa zdušno pozdravio, jer domet je uvek lakše… »

Šarčević: Za dualno obrazovanje zainteresovano oko 2.000 kompanija

Blic 22.07.2017
Za sistem dualnog obrazovanja zainteresovano je oko 2.000 kompanija a oko 3.500 đaka planirano je učestvuje u nekom vidu dualnog obrazovanja, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sremskoj Mitrovici… »

Grad opustošio voćnjake kod Gornjeg Milanovca

Mondo 23.07.2017
Nevreme praćemo gradom veličine oraha, pogodilo je sinoć gornjomilanovačko selo Gornji Banjani, na padinama planine Rajac. Foto: MONDO/Nataša Petrović Meštanin ovog sela Zoran Vasović, izjavio je za Glas zapadne Srbije da je grad padao oko pola… »

Režim širi lažni optimizam: Talas štrajkova je pokazatelj realnog stanja

Pravda 23.07.2017
Zvanično su strani investitori dobili 860 miliona evra subvencija – samo u poslednje dve godine. Nema analize šta je to donelo Srbiji. Dragoljub Rajić iz Mreže za poslovnu podršku kaže da deblji kraj izvlače radnici, piše "Dojče vele"… »

Osam sati na pruzi: "Deca plakala, omladina se napila..."

B92 23.07.2017
Beograd -- Umesto relaksacije i odmora, putnike koji su u petak u devet sati uveče iz Beograda krenuli vozom put Bara, sačekala je prava drama. Voz pun roditelja sa malom decom nepomično je stajao na pruzi u sred ničega više od osam sati. "Od pet… »

Grupa mladih očistila išarane zidove Srpskog narodnog pozorišta

RTS 23.07.2017
Više mladića i devojaka očistilo je zidove Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od natpisa i grafita kojima su zidovi bili išarani, a kako je "Tanjugu" rekla učesnica akcije, 17-godišnja Jelena Dobrić, na ideju su došli spontano. "Na to mesto… »