Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Most iz Nemačke spojio Geteborg i Rumu

Vesti online 23.07.2017
Grupa mladih Nemaca iz Berzenbrika, čiju je posetu Rumi drugi put organizovala organizacija Gradimo mostove, vratila se u Nemačku oduševljena srpskim gostoprimstvom i lepotama ovog sremskog grada, ali i Novog Sada. Program posete, na zadovoljstvo svih… »

Kusturica je u Rusiji nacionalni heroj

Sputnik 23.07.2017
„Emir Kusturica je u Rusiji veoma popularan. On je tamo praktično nacionalni heroj. U Drvengradu je sve prožeto duhom njegovih filmova i njegovim unutrašnjim svetom iz mašte, čini mi se da se tu živi kao u bajci”, kaže u razgovoru za… »

Malinari odustali od protesta

Alo 23.07.2017
Razgovori sa ministrom urodili plodom. Na sastanku ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i predstavnika malinara iz cele Srbije danas je dogovoreno da se cena maline prati i da se osnuje Nacionalni savet koji bi se bavio problemom malinara koji… »

Devojčica nema para da se leči, ministar odreagovao

Alo 23.07.2017
Pismo devojčice Darije Petrović, koja nema sredstava da se leči u inostranstvu, podiglo je na noge celu Srbiju, a povodom toga oglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Darija je u emotivnom pismu navela da se više puta obratila za pomoć… »

U zavičaj tek kad se svi vrate

Vesti online 23.07.2017
Mnogo naših ljudi u Švajcarskoj i u sezoni letnjih odmora mora da radi. Neki u firmama koje treba isporuče robu u određenim rokovima, neki restoranima ili na drugim radnim mestima. Pojedini vreme putovanja usklađuju sa veseljima u zavičaju, a ima i… »

Ovo je rekao, a potom je izašao pred streljački vod: Ovo je završna reč Draže Mihailovića pred komunističkim sudom

Kurir 23.07.2017
Iz završne reči đenerala Mihailovića na jugoslovenskom komunističkom sudu jula 1946. “Verujem da će se naša buduća pokolenja, na pravi način pozabaviti nevino stradalima; kako od nemačke, ustaške, muslimanske, belogardijske i balističke… »

Rusija se ponovo pozicionira kao svjetska supersila

Al Jazeera 23.07.2017
Stoljeće nakon Boljševičke revolucije, Rusiju širom svijeta smatraju šampionom ratobornog nacionalizma. Moskva, Rusija - Od Rusa se očekivalo da sjede u ćošku zanemareni, ali umjesto toga, dočekao ih je crveni tepih. Nezvanična delegacija od 16… »

Monaški kredit za očuvanje okoline manastira Sopoćani

RTS 23.07.2017
Da bi se videlo najlepše i najmonumentalnije zidno slikarstvo 13. veka u Evropi, ne morate daleko da putujete – ono se nalazi u Manastiru Sopoćani kod Novog Pazara. Ali, pored sve te vanvremenske lepote koje pružaju sopoćanske freske, u životu… »

(Video) Šokantno otkriće o nastanku albanske nacije: Stvorila je Austrougarska, kako bi smanjila uticaj Rusije na Balkanu

Kurir 23.07.2017
Albanci nikada nisu postojali kao jedinstveni narod, već ih je narodom i nacijom učinio austrougarski dvor. Ujedinili su različita plemena, sačinili jedan jezik i sve to potpomogli novcem kako bi, pre svega, smanjili srpski uticaj i težnju ka… »

Evo šta Kusturica misli o ujedinjenju Krima i Rusije

Alo 23.07.2017
Reditelj nikad nije krio veliku ljubav prema Rusiji i Vladimiru Putinu. Reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom "prirodan, organski proces" i pozvao građane Krima da razvijaju svoje poluostrvo kao "deo velike… »