Društvo arhiva vesti 23.07.2017

Puzajuća rehabilitacija ustaškog pokreta

Al Jazeera 23.07.2017
Rehabilitacija Filipa Lukasa samo je posljednji iako ne i zadnji fragment u mozaiku raskalašenog hrvatskog revizionizma. Županijski sud u Zagrebu ekspresno je prihvatio zahtjev ogranka Matice hrvatske iz Vinkovaca i organizacije U ime obitelji, koju… »

Ovaj prah je jači od sode bikarbone: Sve bolove ubija za samo 2 minuta, a može i da vas izleči od raznih bolesti

Kurir 23.07.2017
Da biste što blaže preboleli ovaj period u tome vam može pomoći magnezijumov losion, odnosno ulje magnezijuma! Magnezijum je ključni mineral u ljudskom telu, koji je neophodan svim ćelijama kako bi mogle da funkcionišu. Čak 300 hemijskih procesa u… »

Iznenadna smrt! Preminuo dugogodišnji urednik B92 Aleksandar D. Kostić!

BK TV 23.07.2017
Filmski kritičar i dugogodišnji urednik filmskog programa TV B92 Aleksandar D. Kostić (1962) preminuo je iznenada u Beogradu. Kostić je bio koautor kultnog kviza "Velika RNR prevara" koji se devedesetih godina emitovao na radiju B92 i uz koje su… »

Poludela od čekanja na granici, pa Hrvatima poručila ovo

Alo 23.07.2017
Nakon višesatnog čekanja na granici, ženi je "pukao film"! Na graničnom prelazu Bajakovo odigrala se smehotresna scena kada su novinari hrvatske televizije prišli jednom vozilu da upitaju putnike koliko dugo čekaju na granici. Oni su prišli vozilu… »

Ignjatov i Filipović stabilno, Piščević operisana

Alo 23.07.2017
Reprezentativci Srbije u snoubordu koji su povredjeni u saobraćajnoj nesreći Jelena Ignjatov i Filip Filipović su stabilno, a Hana Piščević nalazi se na operaciji na VMA, saopštio je Skijaški savez Srbije. Povređene reprezentativce Jelenu… »

"Zlatarfest" od 27. do 30. jula

Danas 23.07.2017
U Novoj Varoši je sve spremno za početak "Zlatarfesta" koji će se održati od 27. do 30. jula. U okviru manifestacije ustanovljene pre četiri godine u cilju promocije potencijala zlatarskog kraja biće objedinjeni najznačajniji lokalni turistički… »

O zlu, bez patetike

Danas 23.07.2017
Pitanje Može li se zamisliti zlo? retoričko je i ne traži odgovor pošto mašta, za razliku od života, nema snagu da nas uvede u taj pakao i još usput nabraja šta nas u njemu čeka. Knjige koje govore o zlu zapravo ga opisuju post festum… »

Novo roditeljstvo: Treba li (pre)forsirati decu

Nedeljnik 23.07.2017
Pri zasnivanju porodice postao je imperativ biti savršen roditelj, a u tu sliku spada i imati supertalentovano, superinteligentno i superuspešno dete. Sve je prenaglašeno, jer je imperativ novog doba da se popnete što više na vrhu piramide. Ali kada… »

Upao na teniski teren, uzvikivao nacističke slogane

Sputnik 23.07.2017
Tokom polufinala teniskog turnira na centralni teren u švedskom Bastadu izašao je jedan muškarac koji je uzvikivao nacističke slogane i podigao ruku u nacistički pozdrav. U toku je bio meč između Davida Ferera u Fernanda Verdaska. Muškarac je na… »

Borko Drašković: Geodetski zavod ulazi u digitalnu eru

Kurir 23.07.2017
BEOGRAD, 23. jula (Tanjug) - Korišćenjem satelitskih snimaka i savremenih tehnologija Republički geodetski zavod će u roku od šest meseci napraviti registar svih objekata u Srbiji, koji će biti predstavljeni na planovima u digitalnom obliku, najavio… »