Svet arhiva vesti 23.07.2017

Američki izaslanik okrivio Rusiju za nasilje u Ukrajini

Al Jazeera 23.07.2017
Na pitanje vidi li sukob u Ukrajini kao rezultat ruske agresije, a ne unutrašnjih faktora, Kurt Volker je odgovorio potvrdno. Novi američki posebni izaslanik za mirovne pregovore u Ukrajini Kurt Volker izjavio je da "rusku agresiju" treba kriviti za… »

Schulz u dvoboju s Merkel vraća temu izbjeglica

Al Jazeera 23.07.2017
Ko igra na vrijeme i pokušava ignorirati temu izbjeglica, taj se ponaša cinično, kaže predsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke. Predsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke i kancelarski kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima… »

Uhapšeno 60 demonstranata u Ankari zbog podrške prosvetarima

N1 Info 23.07.2017
Turska policija uhapsila je 61 demonstranta u Ankari zbog demonstracija u znak podrške dvoma prosvetnim radnicima kojima je pre dva meseca određen pritvor, a stupili su u štrajk glađu, javili su lokalni mediji. Policija je upotrebila biber sprej i… »

Džihadisti kontrolišu Idlib nakon povlačenja pobunjenika

Blic 23.07.2017
Bivši ogranak Al-Kaide preuzeo je danas kontrolu nad severnim sirijskim gradom Idlibom, dva dana nakon što su džihadisti sa pobunjeničkom grupom postigli dogovor o okončanju sukoba, navodi danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. "Pobunjenička… »

UAE: Doha da promeni politku ako hoće dijalog

Blic 23.07.2017
Ujedinjeni Arapski Emirati, jedna od četiri arapske države koje su nametnule sankcije Kataru, saopštili su danas da Doha mora da promeni svoju politiku da bi dijalog mogao da nastupi. Ministar za inostrana pitanja UAE Anvar Garagaš izjavio je da je… »

Hong Kong se sprema za udar tajfuna Roke, otkazani polasci autobusa i trajekta

BK TV 23.07.2017
Hong Kong se sprema za udar tajfuna Roke. Zbog vetrova brzine 73 kilometara na čas, otkazani su polasci autobuskih i trajekt linija. Hongkonški međunarodni aerodrom, jedan od najprometnijih na svetu nastavlja da radi uobičajeno, ali vlasti intenzivno… »

Zemljotres jačine 5,4 stepena pogodio jug Irana

RTV 23.07.2017
TEHERAN - Snažan zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je večeras jug Irana, zbog čega je nestala struja i prekinute su telekomunikacione veze u zabačenoj oblasti, oko 1.100 kilometara južno od Teherana, javila je iranska… »

Srušio se kran na gradilištu, sedmoro mrtvih

B92 23.07.2017
U nesreći kada se srušio kran na jednom gradilištu na jugu Kine poginulo je sedam osoba, saopštile su kineske vlasti. Do nesreće je došlo kasno noćas na gradilištu državne kompanije CCCC (China Communication Construction Company) u gradu… »

Iz "kuhinje Mekejna" do Ukrajine: Rusi krivi za vreli rat

B92 23.07.2017
Novi specijalni izaslanik SAD za mirovne pregovore u Ukrajini Kurt Volker rekao je da "rusku agresiju" treba kriviti za nasilje na istoku Ukrajine. On je istakao da na istoku Ukrajine ljudi umiru u krizi koju bi pre trebalo smatrati "vrelim ratom" nego… »

Amerikanci najavili testiranje "sistema protiv S.Koreje"

B92 23.07.2017
SAD planiraju sledećeg vikenda da sprovedu još jednu probu protivraketnog sistema zbog suprostavljanja pretnjama Severne Koreje, prenela je agencija AP. Proba će biti izvedena u kompleksu za lansiranje Kodijak na Aljasci, navodi američka agencija… »