Svet arhiva vesti 23.07.2017

Oskrnavljen grob maršala Petena

B92 23.07.2017
Pariz -- Grob francuskog maršala Petena koji je predvodio Višijevski režim pod nacističkom okupacijom, oskrnavljen je uoči 66-godišnjice njegove smrti. Policija i žandarmerija je došla na groblje u zapadnom delu Francuske u četiri sata posle… »

Tihi rat Rusije i NATO-a: Vojnici se gledaju preko nišana

Vesti online 23.07.2017
Kada su ruskog predsednika Vladimira Putina nedavno pitali koliko dugo će potrajati ukrajinska kriza, odgovorio je da ne zna. - To zavisi od ljudi koji tamo žive. Koliko dugo će oni imati strpljenja i tolerancije, ali nadam se mirnom razrešenju… »

Drama na bliskom istoku: U pucnjavi u izraelskoj ambasadi u Amanu, ubijen Jordanac, ranjen Izraelac

Kurir 23.07.2017
Jedan državljanin Jordana je ubijen a jedan Izraelac ozbiljno povređen u incidentu koji se dogodio u ambasadi Izraela u Amanu, saopštio je danas bezbednosni izvor. "Jordanac je ubijen, a Izraelac je zadobio ozbiljne povrede u incidentu koji se dogodio… »

SAD u problemu: "Rusi bi mogli da nas isteraju"

B92 23.07.2017
Američki general Rejmond Tomas ističe da je pitanje dana kada će Rusi pitati američku vojsku šta i dalje traži u Siriji. Prema njegovim rečima, produženi boravak američkih snaga u Siriji, posle proglašene pobede nad Islamskom državom, protivan… »

(Video) Nebeski voz: Novi kineski transport tek pušten u rad, a već obara sve rekorde

Kurir 23.07.2017
Novi vid transporta kineskih građana, "nebeski voz" pušten je u probni rad, i već obara sve rekorde. Inženjeri kažu da je njegova mogućnost transporta putnika skoro tri puta bolja od regularnih vozova i metroa. Voz je dizajniran da bude lagan, sa… »

Raka: Sloboda - gore burke, brije se brada...Video

Mondo 23.07.2017
Žene u oslobođenim delovima sirijskog grada Rake, koji je dugo bio uporište "Islamske države", proslavljaju slobodu paleći burke koje su morale da nose pod režimom ekstremista. Foto: youtube/screenshot Grupa žena skinula je crnu odeću koju su… »

Sav bes turista u Hrvatskoj, stao je u jednu rečenicu žene iz Srbije

Blic 23.07.2017
Tokom vikenda bilo je gužvi širom Hrvatske, a na nekim delovima autoputa kolone su bile i po 20-ak kilometara, a posebno je haotično bilo na Bajakovu. Policija tvrdi da je gužva nastala jer se prelazi granica Evropske unije, pa se svaki putnik koji… »

Medved oterao niz liticu stado od 200 ovaca

B92 23.07.2017
U pokušaju da pobegne od medveda, stado od od 200 ovaca strmoglavilo se sa litice u Pirinejima, prenosi Gardijan. Tri decenije nakon što su lovci u Francuskoj istrebili mrke medvede, francuska vlast ih je ponovo nastanila u ovoj planinskoj regiji. Ipak… »

Padobranci SAD u Rumuniji skakali po mraku, povredili se

B92 23.07.2017
Bukurešt -- Dvanaest američkih padobranaca je u bolnici u Rumuniji zbog povreda zadobijenih tokom noćnog skoka u okviru vojnih vežbi "Saber guardian 2017". Portparol vojne vežbe "Atlantska odlučnost" Brent Vilijam rekao je za rumunsku agenciju… »

Pao kran na gradilištu, poginulo sedam osoba

Blic 23.07.2017
U nesreći kada se srušio kran na jednom gradilištu na jugu Kine poginulo je sedam osoba, saopštile su danas kineske vlasti. Do nesreće je došlo kasno noćas na gradilištu državne kompanije "China Communication Construction Company" u gradu… »