Svet arhiva vesti 23.07.2017

Horor u Teksasu: U kamionu osam tela, dva dečja

Mondo 23.07.2017
Na parkingu u gradu San Antonio u američkoj saveznoj državi Teksas, danas je u kamionskoj prikolici pronađeno osam tela, a vlasti smatraju da se radi o slučaju trgovine ljudima. Foto: youtube/screenshot Agencija navodi da su šef policije San Antonija… »

Nova "crna tačka" Sirije – ekstremisti preuzeli Idlib

B92 23.07.2017
Sirijski grad Idlib je prešao pod kontrolu ekstremista posle povlačenja rivalske pobunjeničke grupe, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava. To se desilo dva dana posle stupanja na snagu prekida vatre kojim su okončane jednonedeljne… »

Posle 150 godina, prvi predsednik SAD koji nema...

Mondo 23.07.2017
Američki predsednik Donald Trump prekršio je tradiciju staru 150 godina, prvi je predsednik bez kućnog ljubimca u Beloj kući. Tramp je prekršio obrasce predsednikovanja Sjedinjenim Američkim Državama u gotovo svakoj važnijoj kategoriji i prvi je… »

Tramp o "Džerald Fordu": Neprijatelji će se tresti od straha

Večernje novosti 23.07.2017
Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovao je danas svečanoj predaji ratnog broda "Džerald R. Ford" mornarici u Norfloku u Virdžiniji, ističući da će se američki neprijatelji "tresti od straha" Predsednik SAD Donald Tramp prisustvovao je danas… »

Iran: Nikakve pretnje SAD nemaju efekat

Blic 22.07.2017
Iranska vlada odbacila je danas zahtev SAD da oslobodi državljane Amerike navodeći da nema kontrolu nad pravosuđem i da nikakve pretnje SAD "nemaju efekat na odlučnost pravosuđa" u Iranu. "Sudstvo, sudovi i sudije Irana u potpunosti su nezavisni kao… »

Arapska liga upozorila Izrael: Igrate se vatrom

Al Jazeera 23.07.2017
Jerusalem je crvena linija i nijedan Arap ili musliman neće prihvatiti nasilje nad Al-Aqsom, rekao je šef Arapske lige Ahmed Aboul Gheit. Arapska liga optužila je Izrael da se "igra vatrom" povodom uvođenja kamera kao novih mjera sigurnosti ispred… »

Duterte vojsci: Ako treba da čekamo godinu dana, čekaćemo

Večernje novosti 23.07.2017
Dva meseca nakon napada islamskih ekstremista na filipinski grad Maravi, predsednik te države Rodrigo Duterte zatražio je od vojske da ne napada ekstremiste kako bi se izbegle civilne žrtve. Dva meseca nakon napada islamskih ekstremista na jedan od… »

SAD: Kongres objavio nacrt zakona o novim sankcijama Rusiji

Blic 22.07.2017
Američki Kongres objavio je na svom sajtu nacrt zakona o sankcijama Iranu i Rusiji o čemu će se Predstavnički dom SAD glasati 25. jula. Prema navodima na sajtu Kongresa, dokument je stigao u donji dom Kongresa 12. jula, tačno mesec dana nakon što je… »

Han: Nemačka reakcija na poteze Turske razumljiva

Blic 22.07.2017
Reakcija Nemačke, koja želi da pooštri svoju politiku prema Turskoj posle hapšenja aktivista za ljudska prava, "razumljiva" je, ocenio je danas evropski komesar za proširenje Johanes Han u intervjuu za nemački list "Velt". - Mislim da smo pokazali… »

U Starom Gradu na Hvaru gori deponij

SEEbiz 23.07.2017
HVAR - Vatrogasci saniraju požar koji je u subotu navečer planuo na deponiju u Starom Gradu na površini od oko 300 kvadrata, ali požarom nisu ugroženi ljudi ni objekti. Kako Hina doznaje od vatrogasaca, vatra je na deponiju buknula u 19,20 sati… »