Svet arhiva vesti 23.07.2017

I Tramp potvrdio: Nije ubijen!

Mondo 23.07.2017
Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je preko društvenih mreža "Njujork tajms" jer je list navodno "upropastio plan SAD da ubiju lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija". Tramp, međutim, nije objasnio na koji način je list to mogao da… »

Venecuelanci protestuju zbog planirane izmene ustava

Blic 22.07.2017
Demonstranti su izašli danas na ulice glavnog grada Venecuele Karakasa i uputili se ka Vrhovnom sudu da ponovo izražu negodovanje zbog plana predsednika Nikolasa Madura da izmeni ustav. via @HectorReporta: Dist. Altamira y Bello Campo… »

Najzad otkrivena strogo čuvana tajna: Ovo je prava istina o misterioznoj Oblasti 51!

Kurir 23.07.2017
Oblast 51 se već decenijama nalazi u središtu teorija zavera o vanzemaljcima. Saznajte u nastavku teksta zašto je ova udaljena vojna baza u Nevadi privukla toliku pažnju svetske javnosti. Ranih pedesetih godina prošlog veka, američki avioni izvodili… »

Snažan zemljotres pogodio jug Irana

RTS 23.07.2017
Zemljotres jačine 5,4 jedinice Rihterove skale pogodio jug Irana. Nestala je struja i prekinute su telekomunikacione veze u zabačenoj oblasti, oko 1.100 kilometara južno od Teherana, javila je iranska državna televizija. Za sada nema podataka o… »

"To je vaš domaći interes": Brisel uznemiren zbog američkih priprema za nove sankcije Rusiji

Blic 23.07.2017
EU je izrazila uznemirenost zbog postupaka u američkom Kongresu za jačanje sankcija protiv Rusije i od Vašingtona je zatraženo da i dalje koordiniše sa partnerima iz G7. U saopštenju Evropske komisije objavljenom nakon što su predstavnici… »

Ahrar Al-Šam izdalo 7.000 ljudi: Prešli u HTŠ zajedno sa fabrikom granata - a onda je usledio žestok napad Ahrara!

Pravda 23.07.2017
Rano juče, emir Ahrar al-Šamove "proizvodne radionice", Abu Raed Al-Dži, objavio je da on i njegova posada prelaze u džihadističku grupu Hajat Tahrir al-Šam (HTŠ). Ovakav razvoj situcije odigrao se nedugo nakon što je dogovoreno primirje između… »

3 Teška udesa, 4 povređeno: Vepar napravio karambol na putu u Nemačkoj

Kurir 23.07.2017
Vepar na putu izazvao je tri saobraćajne nesreće na jugozapadu Nemačke, a dvoje od četvoro povređenih su u kritičnom stanju, saopštila je nemačka policija. Prvi udes desio se kad je jedan auto naleteo na vepra na auto-putu kod Inshajma. Ubrzo… »

Šesta godina: Norvežani obeležili godišnjicu od Brejvikovog krvavog pira

Blic 23.07.2017
U Norveškoj je danas obeleženo šest godina od bombaškog i oružanog napada tokom kojih je ekstremista krajnje desnice Anders Brejvik ubio 77 osoba. 6 years ago, 77 people got killed in a terror attack in Norway #22July #Norway We will never forget… »

Turska opet zvecka oružjem u kiparskim vodama

Politika 23.07.2017
Ankara i Nikozija se međusobno optužuju ko je kriv za nedavni prekid pregovora o rešenju kiparske krize, što će sigurno produbiti jaz između dve zajednice na podeljenom ostrvu. Ankara je uputila jednu fregatu u kiparske vode u istočnom Mediteranu… »

Scaramucci: Zaustavit ću 'curenje' podataka iz Bijele kuće

Al Jazeera 23.07.2017
Novoimenovani direktor za komunikacije Bijele kuće najavio je oštre mjere protiv nedozvoljenog odavanja informacija. Novoimenovani direktor za komunikacije Bijele kuće Anthony Scaramucci najavio je oštre mjere protiv nedozvoljenog odavanja… »