Arhiva vesti 31.07.2017

Vujičić: Žos Trnava i dalje vlasnik Gošše, nastavljamo šštrajk

Blic 31.07.2017
Radnici Goše su i danas nastavili štrajk tražeći isplatu dela zaostalih zarada, izjavio je danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić dodajući da su konačno dobili potvrdu da je njihov vlasnik i dalje slovačka firma Žos Trnava. "Gošu"… »

Produžen rok za izdavanje koncesije aerodroma Nikola Tesla

Nova ekonomija 31.07.2017
Vlada Srbije i AD Aerodrom objavili su obaveštenje o produženju rokova u postupku za davanje koncesije za aerodrom "Nikola Tesla" do 23. oktobra 2017. godine, prenosi Politika. Poziv je prvobitno objavljen 10. februara u Službenom glasniku, a osim… »

Ako je preko 100 EUR, spremite još trećinu

Kamatica 31.07.2017
Kada krenu u inostanstvo na godišnji odmor ili samo u šoping, građani Srbije mogu izneti iz zemlje u gotovini 10.000 evra. Drama može nastati na granici kada, nakon kontrole, krene carinjenje robe. Roba kupljena u inostranstvu iz prtljaga građana… »

Arapske zemlje otvorile hitne koridore za katarske avione

Novi magazin 31.07.2017
Četiri arapske zemlje koje su prekinule diplomatske odnose i saobraćajne veze s Katarom saopštile su da su otvorile "hitne rute" koje mogu da koriste katarski avioni. Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštilo je danas da je… »

Nemačka: Protivmere zbog sankcija Rusiji

Danas 31.07.2017
Američke sankcije protiv ruskih i evropskih kompanija koje sarađuju sa Moskvom su „nezakonite“ i „krše međunarodno pravo“, izjavila je ministarka ekonomije Nemačke. Uprkos zahtevima Evropske unije, Vašington je odbio da sledi „zajedničku… »

Evropske berze rastu na početku nedeljnog trgovanja

Gde investirati 31.07.2017
Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle, što se najviše zahvaljuje jačanju rudarskog i bankarskog sektora. STOXX 600 indeks vodećih evropskih akcija bio je oko 10,00 sati u plusu 0,4 odsto, nakon što je prošloe nedelje… »

Ako roboti zamene čoveka u poslu, da li će plaćati i porez?

Radio 021 31.07.2017
Računari i mašine obavljaju sve više poslova umesto ljudi. Da li će to za par decenija dovesti do dramatičnog rasta nezaposlenosti? Ko će onda uplaćivati poreze u državni budžet? U Nemačkoj ipak nisu za porez na robote. Poznata dosetka kaže da… »

Očitavanje srednje brzine za sada samo na pojedinim naplatnim rampama

Radio 021 31.07.2017
Nisu svi vozači u Srbiji, koji su se tokom vikenda vozili autoputem, na priznanicama prilikom plaćanja putarine mogli da pročitaju i kojom su brzinom vozili određenom deonicom. Kako za "Blic" kažu u JP "Putevi Srbije", od subote je na pojedinim… »

Mirijevo: "Sve mi je izgorelo, puklo kao bomba"

Mondo 31.07.2017
U naselju Mirijevo tri u Beogradu gorele su četiri kuće, a dve su potpuno izgorele. Požar se velikom brzinom širio, a vatrogascima u gašenju pomagali građani. Nema žrtava, niti povređenih. Vlasniku jedne od kuća sve izgorelo. Četiri krova su… »

Izgorele dve kuće u požaru u Mirijevu

Politika 31.07.2017
U požaru koji je oko 14 časova zahvatio pet objekata u Orlovskom naselju u Mirijevu jedna osoba je zadobila lakše opekotine. U potpunosti su izgorele dve kuće, a samo zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca i komšija, stanara mirijevskog naselja… »