Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Stefanović: Spustiti tenzije u Tutinu, istraga u toku

Sandžak press 05.10.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao na sve u Sandžaku da spuste tenzije i sačekuju rezulate istrage o u policijskog akciji ubijenog mladića iz Tutina. On je na konferenciji za novinare rekao da ljudi ne smiju da se prebrojavaju… »

Počeo Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Večernje novosti 05.10.2017
Ovogodišnja manifestacija okupiće više od 100 izlagača među kojima će, pored privrednika iz naše zemlje, priliku imati da se predstave i izlagači iz država u okruženju. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Seosko domaćinstvo kao iz 19. veka

RTS 05.10.2017
U blizini Osečine, uz magistralni put Valjevo - Loznica, pažnju prolaznika privlači jedno staro seosko domaćinstvo. I svako od njih može bez najave da svrati i razgleda stare objekte, poljoprivredne mašine i predmete koje je godinama sakupljao… »

Predškolci iz Niša sakupljaju novac za hematoonkološko odeljenje

RTS 05.10.2017
Akciju podrške Nurdoru za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu dala su deca iz dvadeset pet niških vrtića. Povodom obeležavanja Dečje nedelje, Predškolska ustanova "Pčelica", kao jedna od većih predškolskih… »

Mali proizvođači teško do nove mehanizacije

RTS 05.10.2017
U Srbiji je ove godine prodato 30 odsto poljoprivrednih mašina više nego prethodnih pet godina, navode u Poslovnom udruženju uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Najznačajniji kupci su i dalje poljoprivredna gazdinstva sa više od 100… »

"Peterburške serenade“ oduševile kragujevačku publiku željnu ruske kulture

InfoKG 05.10.2017
Za članove Državnog kamernog hora “Peterburške serenade“ iz Sankt Petersburga (Carsko selo) koji je otvorio ovogodišnji Oktoh, priređen je prijem u zgradi Grada. Oni su na Kragujevčane ostavili sjajan utisak, što govori o tome da je ovdašnja… »

Na asfaltiranje puteva čekali decenijama

RTS 05.10.2017
Preduzeće za puteve iz Dragačeva i Putevi Srbije, u saradnji sa građanima, rade na asfaltiranju više puteva u opštini Lučani. Po sistemu "dinar na dinar" radi se istovremeno u nekoliko mesnih zajednica. Meštani nekih dragačevskih sela na… »

54 preduzetnika pokrenulo sopstveni posao

Jugmedia 05.10.2017
Uz finansijsku podršku grada Leskovca i Nacionalne službe za zapošljavanje koji su realizovali Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, priliku da pokrenu svoj biznis iskoristilo je 54 preduzetnika. Za realizaciju Lokalnog akcionog plana za… »

Vranje na eko sajmu

OK radio 05.10.2017
U Beogradu se održava tradicionalni Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa “EcoFair”, a na njemu učestvuje i grad Vranje. Vranje će predstaviti svoje potencijale, ali i aktivnosti lokalne samouprave u oblasti zaštite… »

Prezentacija o lutriji za američke vize u niškoj biblioteci

Južne vesti 05.10.2017
Sve Nišlije koje žele da započnu “novi život” u Sjedinjenim Američkim Državama, moći će na prezentaciji Američke ambasade da nauče kako to da učine putem “Lutrijskog viza programa”. Prezentacija će, navode u Ambasadi, biti organizovana… »