Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Lokalni razvoj otporan na klimatske promene

Jug press 05.10.2017
NIŠ U Nišu se u organizaciji PROTECTA-e danas i sutra održava regionalna radionica „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“ koju sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine, uz stručno-savetodavnu podršku Programa Ujedinjenih nacija za… »

Balkan Art forum 2017. sutra i prekosutra u Nišu

Jug press 05.10.2017
NIŠ Umetnost i kultura danas kao i umetničko nasleđe, savremeno stvaralaštvo i obrazovanje ukusa.- tema je petog nacionalng naučnog skup sa međunarodnim učešćem Balkan Art Forum 2017 koji će se održati 06. i 07. oktobra 2017. godine u Nišu u… »

„I posle sedamnaest godina, opet smo na početku“

Niške vesti 05.10.2017
Svake godine 5. oktobra građani, mediji, civilni sektor i političke stranke govore o političkim promenama koje su se pre 17 godina dogodile, i njihovim posledicama. Dan kada su se očekivali najznačajniji rezultati – 6. oktobar, umesto simbola… »

Selam alejkum sinovi Sandžaka

Sandžak press 05.10.2017
Godine prođu ali sjećanja ostaju. Bori se čovjek, priča o toj borbi da bi ga čuli oni koji dolaze poslije njega. A da li ga čuju? Da li shvataju suštinu? Da li su svi spremni boriti se za istinu? Borba u kojoj se postaje čovjek najteža je, i samo… »

Niški DS traži vanredne lokalne izbore

Južne vesti 05.10.2017
Zbog, kako navode niške demokrate, najveće krize lokalne vlasti u istoriji prouzrokovane sukobom u vrhu niškog SNS, Demokratska stranka traži da građani ponovo izađu na birališta i da se niški naprednjaci “sklone s vlasti”. Novonastala kriza u… »

Novi cevovod od danas u upotrebi

Jugmedia 05.10.2017
Izgradnja i upotreba novog cevovoda sirove vode kojim se iz brane Prvonek snabdeva Vranje, završena ja danas radovima na prespajanju starog i novog cevovoda u selu Duga Luka kod Vranjske Banje. Prvi radovi izvedeni su ispred same brane, dok je drugom… »

Nema ničeg lepšeg od žubora nezagađene reke kroz čeketala starih vodenica

Jugmedia 05.10.2017
Stare vodenice u kanjonu reke Vučjanke uz mala finansijska ulaganja mogu biti obnovljene kako bi dobile svoju prvobitnu ulogu i kao takve pospešile razvoj ruralnog turizma u leskovačkom kraju – priča koje se gradski oci sete uvek kada se s početkom… »

Inspektori rada kontrolisali gradilišta, menjačnice, taksiste…

Pirotske vesti 05.10.2017
Šef Inspekcije rada Aleksandar Popović danas je kazao da su inspektori Inspekcije rada u proteklom periodu vršili veliki broj kontrola u saradnji sa drugim službama, poput policije, Sanitarne inspekcije, Tržišne inspekcije i drugim službama… »

Indeksi za 43 brucoša Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Pirotu

Pirotske vesti 05.10.2017
Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača u Pirotu upisala je 43 brucoša, predavanja su već počela a od ove godine predviđena je i praksa već od prve godine, kazala je za TV Pirot direktorka Emilija Popović. -Ono što bih možda mogla da… »

Uručeni ugovori leskovčanima za samozapošljavanje

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je u sali Skupštine grada, podelio ugovore pojedincima koji su prošli na konkursu za samozapošljavanje u okviru realizacije mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. On je istakao da je… »