Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Prijem za najmladje u Skupštini grada

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Tradicionalni prijem, organizovan povodom Dečije nedelje, za učenike osnovnih škola na teritoriji Leskovca i za decu iz Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”, održan je danas u Skupštini grada. Najmladje gradjane, dočekao je… »

Sa krova "Aviončića" poletele su poruke drugarima širom sveta (VIDEO)

InfoKG 05.10.2017
U okviru dečije nedelje mališani iz Predškolske ustanove "Aviončić" poslali su na helijumskim balonima poruke drugarima širom sveta. Moto dečije nedelje bio je: "Za radost svakog deteta gradimo mostove među generacijama".… »

Otvoren Sajam sporta u Novom Sadu

Večernje novosti 05.10.2017
Na Novosadskom sajmu danas je počeo Sajam sporta koji će trajati do 7. oktobra i na kome će se, prema rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, predstaviti veliki broj sportskih klubova. Na Novosadskom sajmu danas je počeo… »

Cela Srbija sažaljeva prosca iz Zrenjanina: On se potrudio, a ona ni da se osmehne! Otkrivamo zašto se devojka tako ponašala

Kurir 05.10.2017
Da su nas romantični filmovi načisto upropastili pokazuje i ovaj, najsvežiji primer prosidbe iz Zrenjanina. Ne znamo za vas, ali mi više ne znamo nikog iz bliže ali i dalje okoline ko nije prosidbu obavio na neki "neuobičajen i romantičan" način… »

Oplenačka berba počinje sutra, a zatvara je Aca Lukas

iKragujevac 05.10.2017
Sutra počinje berba, najveća svetkovina u Šumadiji. Dobar deo Srbije, ali i gosti iz inostranstva, okupiće se naredna tri dana, kako bi u Topoli ispratili 54 Oplenačku berbu. Otvaranje ove manifestacije je u petak 6. oktobra u 14 sati. Već u… »

Predstavljen zbornik o bugarskoj okupaciji juga Srbije u Velikom ratu

Jug press 05.10.2017
VRANJE Povodom obeležavanja 4. oktobra – Dana oslobođenja, u Vranju je promovisan zbornik ,,Bugarska okupacija juga Srbije u Prvom svetskom ratu 1915-1918“. Ovo delo, čiji su izdavači Narodni muzeji u Leskovcu i Vranju, priredili su istoričari… »

Svetski dan zaštite životinja obeležiće se u Kragujevcu

iKragujevac 05.10.2017
Svetski dan zaštite životinja obeležiće se u Botaničkoj bašti 07.10.2017. godine sa početkom u 11 sati. Događaj organizuje Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj - CEOOR u saradnji sa Udruženjem Crvena šapa, Prirodno-matematičkim… »

Danu revolucije u susret: Privatizacija=decentralizacija

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC (Nova Naša reč-Nikola Milićević) • … Kompletna leskovačka privreda i industrija, – metalski, drvoprerađivački, hotelsko-ugostiteljski, trgovinski, prehrambeni kompleks, saobraćajna transportna, agroindustrijska preduzeća… »

Peti oktobar ili krik gradjana

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC (Nova Naša reč – Bratislav Stamenković) Međunarodna izolacija, plate 100 maraka (30-50 eura prim.autora), nestašice, benzin na flaše, cigarete od švercera, zejtin i šećer na bonove, sve je to zaboravljeno nakon 17 godina od petog… »

Islamska zajednica podijelila drva za ogrijev porodicama u teškom materijalnom stanju

Sandžak press 05.10.2017
U Priboju Hajrat podijelio drva za predstojeće hladne dane. Onima koji su u teškom materijalnom stanju, ali koje ni bolest nije zaobišla. Nije bilo ljepše slike u Priboju. Kad su mislili da od hladnoće neće izdržati zimu, one kojima je i… »