Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Uručeni indeksi brucošima Fakulteta za islamske studije

Sandžak press 05.10.2017
Dana, 05.10.2017. godine upriličen je prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2017/2018. godini na Fakultetu za islamske studije . Riječi dobrodošlice studentima je uputio dekan dr. Enver Gicić, govoreći da studenti danas upravo tu… »

Mustafa Cerić: Žao mi je što sam vjerovao da je gospođa Cenić drugačija od Srba koji su počinili genocid

Sandžak press 05.10.2017
Dr. Mustafa Cerić je na svom Facebook profilu napisao kratki komentar o svjedočenju Svetlane Cenić u Haškom tribunalu. Podsjećamo, Cenić je prije nekoliko dana na prijedlog Fahrudina Radončića imenovana u Nadzorni odbor BH Telecoma. “I ja sam… »

Najbolja bh. karatistkinja odustaje od SP-a jer ne želi da joj roditelji dižu novi kredit

Sandžak press 05.10.2017
Sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu Cazinjanka Ajla Mahmutović objavila je večeras da neće putovati na predstojeće Svjetsko prvenstvo na Tenerife budući da nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje i boravak. “Bez obzira… »

Spomenik oslobodiocima za stogodišnjicu

Jugmedia 05.10.2017
Kod zavetnog krsta u Vladičinom hanu danas je obeležno 99 godina od oslobođenja te varoši u Prvom svetskom ratu, a lokalno sveštenstvo je održalo pomen žrtvama rata od 1914. do 1918. godine. „Danas čuvamo uspomenu i sećanje na sve žrtve rata… »

Božidar Maljković otvara Sportski izazov u subotu u hali “Kej”

Pirotske vesti 05.10.2017
U subotu u hali “Kej” održaće se velika sportska manifestacija Sportski izazov u kojoj će se, istovremeno, dva grada – Zaječar i Pirot, takmičiti u sportskim aktivnostima i vežbi. Cilj manifestacije koju organizuju Olimpijski komitet Srbije i… »

Leskovački Pokret socijalista : Ko zavija a ko nariče i odakle Vulinu stan?

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke kojim zavijaju i nariču nad demokratijom povodom petooktobarskih događanja sadrži nešto što se tiče pune istine a odnosi se na to „da nemamo svi tetke u Kanadi“, navodi se u saopštenju… »

Pevanjem u borbi protiv raka dojke : Besplatan koncert Jelene Tomašević #NisJeRoze

Jug press 05.10.2017
NIŠ Da li ste znali da godišnje gotovo 1600 žena izgubi bitku sa rakom dojke, dok je svake godine blizu 4000 žena u našoj zemlji pogođeno ovom bolešću? Povodom početka Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Avon će pokloniti građanima… »

BDZ Tutin – Pozivamo članove da se odazovu protestu u petak

Sandžak press 05.10.2017
Općinski odbor Bosnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Tutinu poziva sve svoje članove, simpatizere i aktiviste da učestvuju na mirnom protestu koji će se dogoditi u petak poslije džume namaza, povodom tragičnog događaja gdje je ugašen život… »

Haljine kao pokretne slike

RTS 05.10.2017
Akademsko znanje stečeno na Fakultetu primenjih umetnosti, Kraljevčanka Bojana Dolamić spojila je sa narodnim vezom, i tako već petnaest godina stvara unikatne delove odeće. Sama oslikava najčešće svilu, lan i za svoje haljine kaže da su to… »

Izložba "Čudesni Andrić" u Užicu

RTS 05.10.2017
Povodom Dana grada, u užičkoj Narodnoj biblioteci je otvorena izložba "Čudesni Andrić" i promovisana knjiga oskarovca Stojana Stiva Tešića "Karu", prvi put prevedena na srpski jezik. Na 15 panoa sažeta je biografija i književni rad Iva Andrića… »