Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Promocija knjige “OKO HRASTA, put do ozdravljenja”

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Knjiga “OKO HRASTA, put do ozdravljenja” Udruženja obolelih od raka i osoba sa stomom “Hrast” danas je promovisana u Leskovačkom kulturnom centru. O knjizi su govorile autorke Zorica Menković, predsednica Udruženja, Jasmina Petković… »

Zašto je dojenje važno?

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Povodom Nacionalne nedelje dojenja, koja se ove godine obeležava u periodu od 2. do 9. oktobra, Zavod za javno zdravlje Leskovac organizovao je likovni i literarni konkurs “Podržimo dojenje”. Za učešće na konkursu, načelnica Centra za… »

O generacijskom jazu u Nišavskom okrugu

Jug press 05.10.2017
NIŠ Postoji li generacijski jaz I kako ga prevazići – tema je o kojoj su danas razgovarali u Nišavskom upravnom okrugu predstavnici đačkih parlamenata iz desetak niških srednjih škola, načelnik okruga Aleksandar Cvetković, načelnik školske… »

Stanari najavili tribinu na kojoj će govoriti o svojim aktivnostima u EU

Južne vesti 05.10.2017
Niški Udruženi pokret slobodnih stanara ponovo organizuje tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, na kojoj će, kažu, informisati građane o tome šta je dogovoreno prilikom njihove posete Energetskoj zajednici u Beču. Govoriće i o… »

“Dani vodenice” u Vučju

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC-VUČJE U kanjonu Vučjanke po šesti put su održani „Dani vodenice“, manifestacija koja u prvi plan stvalja atrakciju vučjanskog kraja – vodenice. Nekad ih je bilo desetak, ali danas su ostale da rade još samo tri. Gradonačelnik… »

Rukomet : RK “Dubočica

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC Derbi trećeg kola rukometnog prvenstva super „B“ lige igra se u Leskovcu, gde dolazi ekipa iz Bele Palanke. Meč se igra u subotu od 17:30 časova u SRC „Dubočica“. Saša Miljković, direktor kluba, gostima prepušta ulogu favorita… »

Bez vode u Nemanjinoj i Slobodana Penezića

Jug press 05.10.2017
LESKOVAC JKP Vodovod obaveštava svoje korisnike da će, zbog radova na prevezivanju potrošača na novu vodovodnu mrežu, u petak 06.10.2017, doći do prekida u vodosnabdevanju u periodu od 08h-17h časova u ulicama Nemanjinoj i Slobodana Penezića… »

SDA napada SNS, sa kojom čini koaliciju u Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju!

Sandžak press 05.10.2017
Stranka SDA, naročito Enis Imamović, su se zadnjih dana okomili na vladajuću stranku SNS, optužujući ih za okupaciju Sandžaka, torturu nad sandžačkim narodom i slično tome. Enis Imamović je u Skupštini Srbije pozvao sve bosnajčke narodne… »

Karići obnavljaju krsnu slavu po odborima širom Srbije

Glas Zapadne Srbije 05.10.2017
Beograd / Čačak - Pokret snaga Srbije (PSS) Bogoljuba Karića ponovo je u usponu, a preživeli gradski i opštinski odbori sutra će proslaviti krsnu slavu Začeće svetog Jovana Krstitelja. Centralno obeležavanje biće u Beogradu, međutim po svemu… »

Da li ste znali? Evo po čemu je poznat Košutnjak i zašto se "Turska česma" tako zove

iKragujevac 05.10.2017
U neposrednoj blizini centra u užoj gradskoj zoni, ispod Varoškog groblja nalazi se jedna od najstarijih poznatih česama „Bubanj“. Sam naziv svedoči o starosti izvora „žive vode“, jer je „bubanj“ turska reč i znači „uređen izvor“… »