Izvor: Večernje novosti arhiva vesti 02.12.2017

Bramerc: Zločini u ''Oluji'' su istorijska činjenica koju Hrvatska rado negira

Večernje novosti 02.12.2017
Haški tribunal nije politička ustanova i na njemu se nije sudilo narodima nego odgovornima za teške ratne zločine i kršenje Ženevske konvencije, izjavio je glavni haški tužitelj Serž Bramerc. LjUBLjANA - Istorijska je činjenica da su nad… »

Video NBA: Bogdanović i Rendolf vodili Sakramento do trijumfa, Bobiju šest minuta

Večernje novosti 02.12.2017
Bogdan u trijumfu Kingsa postigao 19 poena, od kojih su oni sa linije penala u završnici bili veoma bitni. Srpski centar dobio šansu u redovima Pistonsa kada je već sve bilo rešeno i postigao pet poena. Dvojica srpskih košarkaša bila su na parketima… »

Sudiji Blagoju Jakšiću pravosnažno dve i po godine zatvora

Večernje novosti 02.12.2017
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg člana Viskog saveta sudstva sudiju Blagoja Jakšića na dve i po godine zatvora, jer je zloupotrebio službeni položaj u vreme dok je bio predsednik suda u Kosovskoj Mitrovici. Apelacioni sud u… »

Evakuacija u Albaniji zbog poplava, Vučić: Pomoćićemo ako treba (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Albanske vlasti saopštile su danas da je zbog neprekidnih padavina došlo do poplava na jugu Albanije, usled čega su žitelji evakuisani. Albanske vlasti saopštile su danas da je zbog neprekidnih padavina došlo do poplava na jugu Albanije, usled čega… »

Đukić: Da stvorimo neosvojivu tvrđavu

Večernje novosti 02.12.2017
Očekujem sličnu utakmicu kao u prvomm meču sa Vojvodinom. Nemamo pravo na grešku - poručio je trener Partizana. VREME je da i Humska postane neosvojiva tvrđava. Na taj način razmišlja šef struke Partizana Miroslav Đukić pred sutrašnji (15.00)… »

Vulin: Da bismo bili neutralni, moramo imati jaku vojsku

Večernje novosti 02.12.2017
Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Da bi politika vojne neutralnosti bila delotvorna i prihvaćena, Srbija mora imati moćnu vojsku, izjavio je… »

Ljajić: Reakcije pokazale da je region daleko od pomirenja

Večernje novosti 02.12.2017
Reakcije posle poslednjih presuda u Hagu pokazale su da u zemljama regiona očigledno nema spremnosti za pomirenje, izjavio je danas potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa tribunalom Rasim Ljajić. Reakcije posle poslednjih… »

Vučićeve čestitke Si Đinpingu (foto)

Večernje novosti 02.12.2017
Potpredsednik GO SNS na međunarodnom skupu u organizaciji Komunističke partije Kine. Lider naprednjaka Si Đinpingu zahvaljuje na podršci našoj zemlji. POTPREDSEDNIK Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se u subotu sa… »

S.Koreja: Proslavili završetak nuklearnog arsenala

Večernje novosti 02.12.2017
Severna Koreja proslavila je završetak svog nuklearnog arsenala vatrometom, saopštili su državni mediji Severne Koreje. Severna Koreja proslavila je završetak svog nuklearnog arsenala vatrometom, saopštili su danas državni mediji Severne Koreje… »

Nikad razorniji napad u somaliji: 512 osoba poginulo u eksplozijai kamiona bombe

Večernje novosti 02.12.2017
Ukupno 512 osoba je ubijeno u oktobru u eksploziji kamiona bombe u Mogadišu, prestonici Somalije. Ukupno 512 osoba je ubijeno u oktobru u eksploziiji kamiona bombe u Mogadišu, prestonici Somalije, saopštio je komitet nadležan za ispitivanje najgoreg… »