Balkan arhiva vesti 17.03.2018

"Egzodus Srba iz Sarajeva jedna od najvećih žrtava srpskog naroda u novijoj istoriji!"

BK TV 17.03.2018
"Srbi pokazali da je kuća tamo gde će biti uvaženi i gde neće biti poniženi!" Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je egzodus Srba iz Sarajeva nakon potisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma "jedna od najpotresnijih slika" u… »

Lančani sudar u Sarajevu: Dvoje povređeno u udesu u centru grada!

Kurir 17.03.2018
U centru Sarajeva u večernjim satima dogodio se lančani sudar u kojem su učestvovala dva automobila i tramvaj. Kako je rečeno u MUP Kantona Sarajevo (KS), do udesa je došlo oko 19.30 u ulici Mula Mustafe Bašeskije, opština Stari Grad. U… »

Slovenija: Gradonačelnik kažnjen zbog seksizma

Vesti online 17.03.2018
Slovenački političar i gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora da plati 3.500 evra sa pripadajućim kamatama zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj. Popovič je, kako se navodi, bio… »

Vujanović raspisao izbore u više crnogorskih opština

Al Jazeera 17.03.2018
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja. Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, raspisao je lokalne izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja, javlja… »

Velika tragedija za Čačak: Marko (27) je poginuo dok se vraćao sa Ostroga, a njegova devojka je teško povređena, traje…

Telegraf 17.03.2018
Saobraćajna nesreća se dogodila u petak u Crnoj Gori. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak 17. marta oko 17 časova u Crnoj Gori, nastradao je Marko Janković (27) iz Čačka. Njegova devojka Zorana Stojić (23) je životno ugrožena, a… »

Rekorderi: Crna Gora zemlja s najvećim brojem pušača na svetu!

BK TV 17.03.2018
Od 2012. povećan broj pušača za 4,4 odsto. Crna Gora je država sa najvećom konzumacijom duvana po glavi stanovnika u svetu, i jedna od retkih zemalja kod kojih se beleži skok u broju onih koji koriste duvan, saopštile su danas organizacije Juventas… »

Vučić: Srbija ne može odobriti formiranje Vojske Kosova

Beta video 17.03.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može odobriti formiranje Vojske Kosova i pozvao Srbe na Kosovu da ne učestvuju u formiranju organa druge države. ``Oni sada idu po srpskim sredinama i potkupljuju srpske… »

Moskva će protjerati 23 britanskih diplomata

Slobodna Evropa 17.03.2018
Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u subotu da će u roku od sedam dana protjerati 23 britanskih diplomata, koje je proglasila za "persone non grata", kao recipročnu mjeru odluci Londona da protjera isto toliko ruskih diplomata. Kako je… »

Spakovala se u toku noći, izbrisala profile na društvenim mrežama i nestala: Od tada se devojčici Esmi gubi svaki trag

Telegraf 17.03.2018
- Nedavno smo saznali da uopšte mesec dana nije išla u školu. Njen otac je nakon što je za to saznao obavio razgovor sa njom - priča majka Ivona. Esma Magrabi (15) pre tri dana otišla je od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je stanovala sa svojim… »

Cerar: Ostavkom sam hteo da sprečim blokadu pre izbora

RTS 17.03.2018
Premijer Slovenije rekao je da je podneo ostavku nakon razmišljanja o tome šta bi mogao da učini da bi uklonio pritisak sa Slovenije i kako država ne bi bila u blokadi nekoliko meseci pred izbore. Slovenački premijer, kako prenosi STA, tvrdi da će… »