Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Šefovi diplomatija Švedske i Sjeverne Koreje zaključili trodnevne razgovore

Slobodna Evropa 17.03.2018
Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova Ri Yong-ho (Ri Jong Ho) i šefica švedske diplomatije Margot Wallstrom (Valstrom) zaključili su trodnevne razgovore usmjerene na postizanje mirnog rješenje nuklearnog spora na Korejskom poluotoku. "Ministri… »

Iran protiv svakog ometanja nuklearnog sporazuma

Slobodna Evropa 17.03.2018
Teheran neće prihvatiti nikakve izmjene koje bi ograničile efekte iranskog nuklearnog sporazuma, rekao je u subotu predsjednik iranskog Vrhovnog savjeta za nacionalnu bezbjednost, admiral Ali Šamkani, dok Sjedinjene Države i Evropljani traže način… »

Trump: Laži iz FBI-ja i Ministarstva pravde

Slobodna Evropa 17.03.2018
Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump (Tramp) rekao je u subotu da mnogi ljudi otkrivaju "ogromno curenje informacija, laganje i korupciju na najvišim nivoima" Federalnog istražnog biroa (FBI), Ministarstva pravde i State Departmenta. U… »

CG: Poplavljena naselja oko Skadarskog jezera

Glas Amerike 17.03.2018
Jaka kiša koja od juče neprestano pada podigla je danas nivo Skadarskog jezera preko jedan metar, plaveći dio priobalnih ribarskih naselja, uključujući i Rijeka Crnojevića i Virpazar, a spasilačke službe su saopštile da su spremne za eventualnu… »

U Srpskoj rekordna zaposlenost, a plate i dalje male

Blic 17.03.2018
Podaci nadležnih institucija kažu da u Republici Srpskoj nikada nije bilo više zaposlenih i manje nezaposlenih i da će taj trend biti nastavljen u budućnosti. Tako je, kako saznajemo u Poreskoj upravi Republike Srpske, tokom prošle godine zaposleno… »

Trideset devet osoba uhapšeno u Albaniji, falsifikovali dokumenta

RTS 17.03.2018
U Albaniji je uhapšeno 39 osoba povezanih sa kriminalnim grupama koje su ilegalno u Britaniju, SAD i Kanadu poslale oko 1.000 Albanaca, saopštila je policija. Šef policije Ardi Veljiu je izjavio da su vlasti posle višemesečne međunarodne istrage… »

Potrošač mora znati svoja prava

Slobodna Evropa 17.03.2018
Petnaestog marta obilježen je Svjetski dan potrošača. Bosanskohercegovački potrošači dočekali su ga sa zastarjelim zakonima, nedovoljnom zaštitom potrošača, nelojalnom konkurencijom, ali i lošom kvalitetom proizvoda. Negativan trend se, sudeći… »

Masovni protesti penzionera u Španiji

Slobodna Evropa 17.03.2018
Desetine hiljada penzionera protestovalo je u subotu širom Španije zahtevajući povećanje izdvajanja za penzije. Sindikati i penzionerska udruženja pozvali su na proteste u preko sto španskih gradova zahtevajući da penzije rastu u skladu sa… »

Marljive žene Rudog

Slobodna Evropa 17.03.2018
Zahvaljujući podršci SWG i Opštine Rudo članice Ženske inicijative Centra za odgovornu demokratiju Luna u partnerstvu sa Poljoprivrednom zadrugom Uvac – Rudo, krenule su u kontinuiranu proizvodnju marmelade i soka od maline. Svi zdravstveni i… »

Srpskainfo.com portal „EuroBlica“

Blic 17.03.2018
„EuroBlic“ je pokrenuo novi proizvod, portal srpskainfo.com, na kojem ćete moći da pratite sve informacije iz društvenog i javnog života Republike Srpske, BiH, regiona i sveta. “EuroBlic”, najčitanije i najtiražnije dnevne novine, izdvojile… »