Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Brnabić: Vlada Srbije spremna da radi na jednom od najvažnijih pitanja - rešavanju nestalih

Telegraf 17.03.2018
- Vlade bi trebalo da prate implementaciju dogovorenog i drago mi je što će ministar pravde Hrvatske najverovatnije 23. marta posetiti Beograd gde će razgovarati sa ministarkom pravde Nelom Kuburović - rekla je ona. Premijerka Srbije Ana Brnabić… »

Vozio migrante, jurila ga policija – dvoje mrtvih

Studio B 17.03.2018
Dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada je vozač, koji je u vozio migrante, izgubio kontrolu nad vozilom dok ga je jurila policija, saopštila je policija. Incident se odigrao u jutarnjim satima na autoputu u blizini Ksantija, grada na severu… »

Nevreme na ohridu: Jak vetar i talasi od dva metra besne jezerom!

Kurir 17.03.2018
Snažni udari južnog vetra danas su uzburkali Ohridsko jezero, što je uzrokovalo talase do visine od dva metra. Nivo vode u jezeru već neko vreme je visok, ali prema informacijama iz Hidrometeorološkog zavoda, nivo je tri centimetra iznad dozvoljenog… »

Pretukao učenika na času: Krivična prijava protiv nastavnika iz Tetova

Kurir 17.03.2018
Nastavnik u osnovnoj školi u blizini Tetova fizički je napao 14-godišnjeg učenika tokom predavanja. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv njega pod sumnjom za zlostavljanje tokom obavljanja službene dužnosti. Naime, tokom časa učenik je… »

Strah od poplava: Sava kod Bosanske Gradiške raste, svi u pripravnosti

Kurir 17.03.2018
Vodostaj reke Save je u porastu, a iz Civilne zaštite RS apeluju na nadležne službe, lokalne zajednice i građane da preduzmu mere i aktivnosti kako bi eventualno povećane vodostaja ove reke, te Sane i Une, ispratili sa što manje štete za ljude i… »

Napad na doktora hitne pomoći u Baru: Maloletnici ga udarali u glavu dok je bio na intervenicji!

Kurir 17.03.2018
Lekar Tomislav Miković, zaposlen u barskoj Hitnoj pomoći, napadnut je u sredu oko 16 časova prilikom intervencije kod Doma učenika u Baru. Kako kaže, posle telefonskog poziva da na travnjaku leži N. N. lice u nesvesnom stanju, zajedno sa tehničarom… »

Albanska policija uhapsila falsifikatore dokumenata

N1 Info 17.03.2018
Albanska policija je uhapsila 39 osoba u udaru na kriminalne grupe koje su ilegalno poslale oko 1.000 Albanaca u Veliku Britaniju, SAD i Kanadu. Šef policije Ardi Veliju rekao je da su vlasti, posle višemesečne međunarodne istrage, identifikovale… »

Veruje li Putin Vučiću?

Slobodna Evropa 17.03.2018
Tema najnovijeg Mosta Radija Slobodna Evropa bila je odnos Moskve prema Aleksandru Vučiću. Sagovornice su bile Jelica Minić, predsednica Foruma za međunarodne odnose Srbije i Jelica Kurjak, bivša ambasadorka Srbije u Rusiji. Bilo je reči o tome… »

Bivši direktor CIA-e: Trump je podmitljiv, nemoralan i korumpiran

Al Jazeera 17.03.2018
Bivši direktor Centralne obavještajne agencije John Brennan optužio je američkog predsjednika Donalda Trumpa da je "podmitljiv, nemoralan i politički korumpiran", jer se radovao smjeni zamjenika direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Andrewa… »

Sarajevo, načelnik opštine uhapšen nakon nesreće u kojoj je poginuo pešak

RTS 17.03.2018
Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić uhapšen je nakon nesreće koja se ranije danas dogodila u sarajevskom naselju Grbavica. Efendić je automobilom udario pešaka koji je podlegao zadobijenim povredama. Nesreća se dogodila u 14.30 u… »