Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Radnici i uprava u klinču: Traže se dobrovoljci za otkaz u Železnicama RS, a nema dogovora o otpremnini

Blic 17.03.2018
Sindikati ne pristaju da otpremnine za radnike iznose manje od 250 evra po godini staža, ali u upravi tvrde da je ovaj zahtev nerealan i nude znatno manje. - U nedostatku sredstava, ne možemo udovoljiti sindikalnim zahtevima, pa će sredstva za… »

Šesto: Hrvatska predsjednica u sukobu sa Ustavom

Slobodna Evropa 17.03.2018
Branka Šesto rodila se 24. aprila 1955. u Čapljini, u Bosni i Hercegovini, odakle su joj majčini korijeni. Otac, Banijac, oficir, došao u Hercegovinu kako se volio šaliti: "da ga pecne zmija…" i dodavao: "i stvarno, mnogo nas se tamo oženilo…"… »

Smijenjen zamjenik direktora FBI-ja Andrew McCabe

Slobodna Evropa 17.03.2018
Zamjenik direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Andrew McCabe (Endrju Mekejb) smijenjen je sa te funkcije, saopćeno je u subotu iz ureda državnog tužitelja Jeffa Sessionsa (Džefa Sešens). Sessions je izjavio da je odluka o smjeni… »

Crna Gora: Budžet "kraći" za 20 miliona

Večernje novosti 17.03.2018
Markovićev kabinet objavio na sajtu izveštaj sa imenima ljudi koji su tužili državu. VIŠE od 20 miliona evra država je zbog izgubljenih sudskih sporova isplatila iz budžeta službenicima u javnoj upravi, sudijama, profesorima Univerziteta, kao i… »

Herceg Novi: Radnicima oduzimaju vlasništvo?

Večernje novosti 17.03.2018
Radnicima nekadašnjeg preduzeća HTP "Boka" osporavaju pravo svojine stečeno pre više od decenije. Sve pokrenula tužba kolega kojima pre 12 godina nisu podeljeni placevi. KADA su 2006. godine 33 radnika HTP "Boka" dobila placeve u Igalu, prekoputa… »

Osipa se opozicija u Srpskoj

Večernje novosti 17.03.2018
Borislav Bojić, poslanik u parlamentu BiH, i zvanično prešao u DNS, koji sa SNSD čini polugu vlasti. SDS ranije napustili i Stevandić, Banjac, Maksimović i Žakula. BORISLAV Bojić, sada već bivši član SDS i poslanik u Parlamentu BiH, pristupio… »

Krasnići će graditi male elektrane?!

Večernje novosti 17.03.2018
Jedan od osnivača OVK posle sumnjivih privatizacija na KiM širi imperiju i na CG. Nedostaje jedan dokument za početak radova, protiv volje Plavljana. VEST da Fljorin Krasnići, jedan od osnivača i finansijera OVK, gradi dve male elektrane u Plavu… »

Evropska smotra folklora u Banjaluci: Smeštaj postaje problem

Vesti online 17.03.2018
Delegacija organizacionog odbora Evropske smotre srpskih folklora i Srba u regionu boravila je dva dana u Banjaluci gde će se 23. Smotra održati 19. i 20. maja i obavila više razgovora u vezi sa pripremom Smotre. U delegaciju su bili predstavnici… »

Odlučivanje u Odboru BiH-EU za sprovođenje ssp: Spor oko entitetskog glasanja

Blic 16.03.2018
Parlamentarci BiH više od tri godine ne mogu da se usaglase o načinu odlučivanja u odboru BiH i EU oko sprovođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a konačnog dogovora neće biti ni do kraja mandata ovog saziva parlamenta. Pojedini… »

Milo ipak kandidat?

Večernje novosti 16.03.2018
DPS u susret predsedničkim izborima u Crnoj Gori. LIDER DPS-a Milo Đukanović biće kandidat te partije za predsednika države, objavili su nezvanično crnogorski mediji. Pročitajte još: CG: Lažni potpisi ostaju na snazi Iz ove partije oglasio se… »