Balkan arhiva vesti 17.03.2018

May optužila Rusiju da krši međunarodno pravo

Slobodna Evropa 17.03.2018
Britanska premijerka Theresa May (Tereza Mej) izjavila je u subotu da će sa svojim saveznicima i partnerima razmotriti naredne korake protiv Rusije zbog afere Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog agenta koji je 4. marta otrovan na jugozapadu Velike… »

Manojlović Pintar: Odustala bih od spomenika Đinđiću

Slobodna Evropa 17.03.2018
Istoričarka Olga Manojlović Pintar u Intervjuu nedelje Radija Slobodna Evropa (RSE) govori o zaboravu i "šminkanju" prošlosti, jačanju fašizma i levici koja nikada u istoriji nije bila slabija nego danas, o spomenicima u postmiloševićevskoj Srbiji… »

Milačić Đukanoviću: Skupite hrabrosti i izađite na crtu (video)

Sputnik 17.03.2018
Kao opozicioni kandidat za predsednika države, želim da Milu Đukanoviću poručim da se ne boji, skupi hrabrosti i izađe na crtu, poručio je predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić na konferenciji za novinare. Saopštenje Marka Milačića… »

Srebrenica – kandidatura za Evropski grad kulture 2024.

Slobodna Evropa 17.03.2018
Pored Sarajeva, Banjaluke, Trebinja, Mostara i Tuzle, kandidaturu za Evropski grad kulture 2024. godine najavila je i Srebrenica u saradnji sa još nekoliko opština iz regije. Ovih dana je prezentovan Master plan razvoja euroregije Srebrenica – Drina u… »

Rusi donirali solarne panele

Večernje novosti 17.03.2018
NA dve zgrade Doma zdravlja u Bileći uskoro će biti postavljeni solarni paneli. NA dve zgrade Doma zdravlja u Bileći uskoro će biti postavljeni solarni paneli koje će u potpunosti finansirati Ruska humanitarna misija, što će znatno doprineti… »

Stranci neće dozvoliti ratne igre u BiH

Blic 17.03.2018
Čujem i političku retoriku u BiH, ali i šta obični ljudi imaju da kažu. Mislim da građani u BiH i regionu žele mir i bezbednost, kao temelj za ekonomski napredak i žele da imaju pravo živeti svoje živote bez straha ili zastrašivanja bilo koje… »

Rusi u Banjaluci birali predsednika Rusije

Sputnik 17.03.2018
Rusi koji žive i rade na teritoriji Republike Srpske, glasali su za predsednika Ruske Federacije na izborima u Banjaluci. Na spisku birača našlo se 60 državljana Rusije, koji uglavnom rade u jednoj od ruskih kompanija koje posluju u Srpskoj… »

Xi Jinping ponovo izabran za predsjednika Kine

Slobodna Evropa 17.03.2018
Svekineski narodni kongres ponovo je izabrao Xi Jinpinga (Si Đinping) za predsjednika Kine, nekoliko dana nakon što je odobren ustavni amandman koji predsjedniku te zemlje omogućava neograničeni broj mandata. Xi Jinping (64) je najmoćniji kineski… »

Republika Srpska: Vakcinacija dece neophodna

Večernje novosti 17.03.2018
Nakon epidemije morbila na području Istočnog Sarajeva stručnjaci upozoravaju. U Srpskoj imunizacija i dalje na niskom nivou, oko 74 odsto primilo MRP. NAKON što je na području Istočnog Sarajeva proglašena epidemija morbila usled tri vezana slučaja… »

Ako se kandiduje, doživeće miloševićevu sudbinu: Beba Popivić „lomi“ Mila da se ne kandiduje

Pravda 17.03.2018
Kontroverzni Vladimir Beba Popović stigao je pre dva dana u Podgoricu, ne bi li ubedio Mila Đukanovića da se ne kandiduje za predsednika Crne Gore, saznaje Borba. Popović je već razgovarao sa Đukanovićem na tu temu, ali nije poznato šta mu je prvi… »