Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Evrostat ojadio Hrvatsku: Nov izveštaj pokazao Hrvatima koliko su nisko među zemljama EU

Kurir 24.09.2018
Evrostat svake godine objavljuje veliki izveštaj "Regionali godišnjak", a ovih dana je izašlo i izdanje za 2018. godinu, u kom se na više od 200 stranica detaljno analiziraju podaci u svim statističkim regijama država članica Evropske unije… »

Vijesti saznaju: Bomba u centru Bara bila namenjena Đuroviću! 4 osobe uhapšene!

Kurir 24.09.2018
Crnogorska policija tvrdi da zna ko je postavio eksplozivnu napravu na glavnoj saobraćajnici u Baru krajem avgusta, a Vijesti nezvanično saznaju da je bomba bila namenjena Jovanu Đuroviću i da su zbog sumnje da su planirali njegovu likvidaciju… »

Ko zagovara srpski Majdan?

Večernje novosti 24.09.2018
Delovanjem kroz Kancelariju visokog predstavnika (OHR), ali i posredstvom svojih diplomatskih predstavništava, inostrani centri moći u BiH, u saradnji s lokalnim službama bezbednosti, sprovode širok spektar aktivnosti sa ciljem uklanjanja legitimno… »

Intervju Luka Petrović: Vizija mene i mojih saradnika je Trebinje - grad sa 50.000 stanovnika

Večernje novosti 24.09.2018
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović u intervjuu za „Novosti“ kaže da u njegovom gradu danas vladaju politički mir i sloga i da nema više ružnih slika kao što je to bilo do oktobra 2016. godine. U Trebinju danas vladaju politički mir i sloga… »

Navaljni ponovo u pritvoru

Slobodna Evropa 24.09.2018
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pritvoren je zbog navodnog kršenja zakona o javnim okupljanjima, navodi njegov saradnik. Leonid Volkov saopštio je jutros na svom Twitter profilu da je Navaljni odveden u policijsku stanicu u Moskvi čim je… »

Crna Gora: Rad do groba

Večernje novosti 24.09.2018
U CG se ne stišava bura oko izmena i dopuna Zakona o Penzijsko invalidskom osiguranju. PORUKA Vlade Crne Gore da neće povući nacrt zakona o PIO, kojim se predviđa da muškarci ubuduće u penziju idu sa 67, a žene sa 65 godina starosti i 40 godina… »

Herceg Novi: Ko će kupiti hotele pod sporom?

Večernje novosti 24.09.2018
Reagovanje hercegnovskog advokata povodom raspisanog tendera za prodaju imovine kompanije "Vektra Boka". Ugostiteljski kompleks "Igalo" ima sudsku zabranu jer je u postupku restitucije. KOMPANIJA "Vektra Boka" prvi put je stavila na prodaju teniske terene… »

DNS za bolji život u Semberiji i distriktu!

Večernje novosti 24.09.2018
Demokratski narodni savez održao tribine u Brčkom, Bijeljini, Ugljeviku i Loparama uoči oktobarskih izbora. Pavić: Bez snažne ekonomije nema prosperiteta, nema zapošljavanja i nema ostanka mladih u Srpskoj. VELIKA posećenost predizbornih tribina… »

Širom sveta love Krajišnike

Vesti online 24.09.2018
Na aerodromu u Pragu na osnovu hrvatske interpolove poternice uhapšen je Srbin iz Benkovca Branko Bogunović, (53) koji već 18 godina živi i radi u Kanadi i ima dokumenta ove države. Bogunović je uhapšen nakon što je sa suprugom doputovao da bi… »

Stiže nam novi, težak oblik boginja: Zovu se "majmunske", dolaze iz Afrike, a za njih nema vakcine (FOTO)

Telegraf 24.09.2018
Zdravstvene ustanove će sprovesti sve neophodne mere nadzora i prevencije u cilju sprečavanja pojave ovog oboljenja u našoj zemlji. Ministarstvo zdravlja naložilo je mere pojačanog nadzora na graničnim prelazima naše zemlje usled pojave prvih… »