Svet arhiva vesti 08.12.2018

Pariz: Opsadno stanje, oklopna vozila na ulicama, povređeno 135 ljudi

Dnevnik 08.12.2018
PARIZ/ BRISEL: Prema najnovijim podacima Uprave pariske policije, tokom protesta u Parizu od jutros je uhapšeno 548 ljudi, a 272 osobe su zadržane u policiji, dok je istovremeno tokom protesta "žutih prsluka" u Briselu preventivno uhapšeno oko 70… »

Objavljen snimak krvavog stampeda u Italiji (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Uznemirujući snimak stambeda u noćnom klubu u blizini Ankone objavljen je u medijima. U krvavom stampedu poginulo je šest osoba. Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je najmanje 50 osoba povređeno u stampedu koji je izbio kasno… »

Hronika odložene revolucije

RTS 08.12.2018
Na kongresu CDU u Hamburgu izabrana je Anegret Kramp-Karenbauer, željeni kandidat kancelarke Angele Merkel, za novog partijskog šefa. Komentatori to vide kao potvrdu kontinuiteta dosadašnjeg kursa, kojim je stranke sistematski od 2015. godine… »

Kina traži hitno oslobađanje potpredsjednice Huaweija

Al Jazeera 08.12.2018
Peking upozorava Kanadu da će snositi posljedice ukoliko ne oslobodi Meng Wanghzou. Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Kanadu da odmah oslobodi potpredsednicu i finansijsku direktorku kineskog proizvođača mobilnih telefona Huawei Meng… »

Poslušajte kako zvuči mars

Mondo 08.12.2018
NASA Sonda InSajt, koja se od prošle nedelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vetra, tutnjavu niske frekvencije. Foto: NASA/JPL-Caltech via AP Snimak je juče objavio NASA centar za razvoj. Procenjuje se da je vetar bio brzine 16 do… »

Rohani poručuje: Iranu sankcije - Zapadu potop droga, izbeglica i bombi

Večernje novosti 08.12.2018
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi "potop" droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme. Iranski predsednik Hasan Rohani… »

Tužioci o Trampovoj "kupovini ćutnje", kontaktima sa Rusima

Glas Amerike 08.12.2018
Tužioci iz Njujorka i specijalni tužilac Robert Maler podneli su sudska dokumenta u kojima se obrazlaže zbog čega Majkl Koen, bivši lični advokat predsednika Donalda Trampa i Pol Manafort, bivši šef Trampovog izbornog štaba, zaslužuju zatvorsku… »

Umro bivši predsednik Kolumbije

Novi magazin 08.12.2018
Nekadašnji predsednik Kolumbije Belisario Betankur preminuo je u 96. godini, saopštila je bolnica u kojoj se lečio. Navedeno je da je Betankur umro juče, u 14.30 po lokalnom vremenu. "Duboko žalim zbog smrti velikog prijatelja, velikog Kolumbijca… »

Putinov apel sunarodnicima: U toku su velike promene u svetu, Rusija ne sme da zaostane!

Kurir 08.12.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je svet u stanju moćne transformacije koja se dinamično odvija i da, ukoliko Rusija ne shvati na vreme šta i kako treba da radi, postoji mogućnost da zauvek bude u zaostatku. "Svet je u celini u… »

Napeto na granici: Albanski "živi lanac" zbog autobusa iz Grčke (VIDEO)

Vesti online 08.12.2018
Na grčko-albanskoj granici danas je došlo do jačanja napetosti, jer su albanski policajci zaustavili desetine grčkih građana koji su hteli da uđu u tu zemlju da bi prisustvovali parastosu Grku Konstantinosu Kacifasu. Kacifas je ubijen 28. oktobra u… »