Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Skandal u Sloveniji! Ministar kulture pod istragom Zbog mobinga: Maltretirao saradnika mesecima, muškarac se ubio jer nije…

Kurir 24.01.2019
Slovenačka policija istražuje da li se dugogodišnji službenik ministarstva kulture Tomaž B. ubio posle višemesečnog "maltretiranja, ponižavanja i mobinga" koji su nad njim sprovodili ministar Dejan Prešiček i njegov zamenik Jan Škoberne. "Zbog… »

Pomoć za pustinjaka vitu: Akcija za gradnju kuće za jedinog stanovnika planinskog sela kod Foče

Blic 24.01.2019
Parohija ustikolinska pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za stambeno zbrinjavanje Vitomira Škipine, jedinog stanovnika planinskog sela Kremin u fočanskoj mesnoj zajednici Kozja Luka, koji živi u neuslovnom objektu, koji je ujedno i staja za… »

Simić o najavi SDA: Ustavni sud nema o čemu da raspavlja, Republika Srpska je deo ustava BiH

Blic 24.01.2019
Vlast i opozicija u BiH prepoznatljivo deluju u proizvođenju događaja koji će zaokupti pažnju naroda, bez obzira na posledice. U tu kategoriju bih svrstao i najavu SDA, odnosno člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, da će kod Ustavnog suda… »

Uhićen bivši prvi ministar Škotske Alex Salmond

Slobodna Evropa 24.01.2019
Policija je uhitila bivšeg prvog ministra Škotske Alexa Salmonda (Aleks) zbog seksualnog prestupa, prenijele su agencije. Policija je potvrdila da je uhićen i optužen muškarac star 64 godine te da je u tijeku redovita redovna sudska procedura… »

Fuere: Nestabilnost je uvijek ispod površine Zapadnog Balkana

Slobodna Evropa 24.01.2019
Iako je gotovo tačno godinu dana od kada je usvojena Strategija Evropske Unije (EU) za Zapadni Balkan, to vrijeme je obilježeno dubokom podjelom među članicama EU kada je riječ o proširenju. Zato će nakon majskih parlamentarnih izbora, nova… »

Airbus: Moguće napuštanje Britanije u slučaju Brexita bez dogovora

Slobodna Evropa 24.01.2019
Direktor Airbusa (Erbas) Tom Enders upozorio je da bi ta kompanija mogla izmjestiti poslovanje iz Velike Britanije u slučaju Brexita (Bregzit) bez dogovora. Enders je u saopštenju jasno upozorio da Brexit prijeti da uništi vijek razvoja u Velikoj… »

"Palestinci najbolji ljudi, Severna Koreja država i po"

Mondo 24.01.2019
Svetski putnik Edin Krnić o zemljama o kojima se u zapadnom svetu ne zna mnogo van medijskih konstrukcija čija istinitost zavisi od političke percepcije. Palestina i Severna Koreja zemlje su o kojima se vrlo malo zna. A i ono što se zna, obično je… »

Spektakularna prevara! Podgoričanin umalo ojadio opštinu Bar: Lažno se predstavio kao izvršitelj i pokušao da ukrade 2…

Kurir 24.01.2019
Podgoričanin Stevan Glavatović (21) navodno je pokušao da ukrade oko dva miliona evra sa računa Opštine Bar, glumeći pomoćnika javnog izvršitelja Veselina Šćepanovića. Veselin Šćepanović je lično potvrdio Vijestima da je ova vest istinita… »

Obećao da će joj nabaviti automobil, pa nestao sa novcem

Blic 24.01.2019
Policija u Trebinju podnela je Okružnon tužilaštvu izveštaj protiv Enesa Ramića (40) iz Novog Sarajeva zbog krivičnog dela prevara. On se sumnjiči da je prevario jednu Trebinjku kojoj je obećao nabaviti automobil. Ona je Ramiću dala 1.900 KM, a… »

Rumunku Loredanu ljubav dovela u Vlasenicu, danas je jedini krojač u ovom mestu

Blic 24.01.2019
Krojačka radnja "Loredana" jedino je mesto u Vlasenici gde mušterije mogu da potkrate ili suze pantalone, zamene rajsferšlus, sašiju haljinu ili drugu odeću. Radnja je nazvana po vlasnici Loredani Nikoleti Đokić, majstoru krojačkog zanata, koja je… »