Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Zaev Stoltenbergu: Makedonija u potpunosti spremna za NATO

Slobodna Evropa 24.01.2019
Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas u Davosu da je Makedonija u potpunosti spremna za integraciju u NATO. Kako je saopštila Vlada Makedonije, Zaev je to rekao u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim se sreo… »

U 82. postaje maneken: "Našminkali bismo se i otišli na glavna mesta"

B92 24.01.2019
Taljat Selmani Toni, 82-godišnjak koji je postao internet-zvezda zbog video-snimka u kojem objašnjava kako grip ne postoji, još jednom je dokazao da je trenutno najtraženija osoba u Hrvatskoj. Nakon što je Jutarnji list objavio njegovu priču, brojni… »

Penava uklonio snimak srpskih đaka

B92 24.01.2019
Zagreb -- Sa službenih stranica Grada Vukovara uklonjen je snimak učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti. Na snimku se vide da oni sede tokom izvođenja hrvatske himne na jednom sportskom događaju prošle godine. Vukovarski… »

Danas se odlučuje o sudbini Makedonije: Moguće je da grčki parlament još večeras glasa o Prespanskom sporazumu

Kurir 24.01.2019
Grčki parlament večeras bi trebalo da glasa o ratifikaciji Sporazuma iz Prespe, koji je Grčka potpisala sa Makedonijom o promeni ustavnog imena makedonske države u Republiku Severnu Makedoniju, a samim tim bi bio razrešen i spor koji 27 godina… »

Han: Predložio sam rešenje za trgovinski spor

Slobodna Evropa 24.01.2019
Komesar za proširenje EU Johanes Han izjavio je da je predložio rešenje za sporna pitanja u trgovinskim odnosima Beograda i Prištine, i da očekuje odgovor od predsednika Srbije i Kosova. Han je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 rekao da je u… »

„Zberbanka“ prodaje „Agrokor“. A šta će biti sa „Merkatorom“?

Sputnik 24.01.2019
„Zberbanka“ planira da u prvoj polovini 2019. godine proda svoj udeo u hrvatskom „Agrokoru“, ali još uvek nije odlučila šta da radi sa svojim paketom akcija u slovenačkom „Merkatoru“, rekao je danas Aleksandar Vedjahin, prvi potpredsednik… »

Grčka: Glasanje o ratifikaciji Prespanskog sporazuma odgođeno za petak

Al Jazeera 24.01.2019
Glasanje je odgođeno zbog velikog broja zastupnika koji žele govoriti tokom debate o promjeni imena Makedonije. Kabinet predsjednika grčkog parlamenta Nikosa Voutsisa saopćio je u četvrtak da je glasanje o ratifikaciji sporazuma sa susjednom… »

Autobus pun hrvatskih vojnika se sudario sa kamionom koji posipa so, a onda je nastao još veći haos! (video)

Alo 24.01.2019
Pokušali su da se mimoiđu, ali im je problem napravio sneg na ulici. U Đakovu u Hrvatskoj jutros oko 7 sati došlo je do saobraćajne nesreće, kada su se sudarili autobus koji je prevozio hrvatsku vojsku i kamion-posipač solju. , dok je kamion iz… »

Kupovao preko oglasa na Fejsbuku i to mu se obilo o glavu: Poslao pare pa dobio šokantnu poruku, posle koje je otišao u…

Telegraf 24.01.2019
Oštećeni je preko sms poruke saznao da je prevaren. Policijski službenici u Višegradu rade na pronalasku krivca i rasvetljavanju krivičnog dela prevare koje je počinjeno putem društvene mreže Fejsbuk na štetu osobe P.G. iz Višegrada. Naime… »

Bivši ukrajinski predsednik Janukovič osuđen na 13 godina zatvora zbog izdaje

Telegraf 24.01.2019
Januković je pobegao iz Ukrajine u Rusiju 2014. godine. Sud u Kijevu osudio je danas bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča na 13 godina zatvora u odsustvu pošto ga je prethodno proglasio krivim za izdaju zemlje. Izričući presudu, sudija… »