Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Odavao službene tajne: Potvrđena optužnica protiv bivšeg komandira policije

Blic 24.01.2019
Opštinski sud u Lukavcu potvrdio je optužnicu protiv 48-godišnjeg Nermina Bandića koji je osumnjičen da je kao komandir Policijske stanice Lukavac sa ovlaštenjem da povremeno obavlja i funkciju načelnika tamošnje Policijske uprave, počinio… »

Novi-stari članovi u DNS-u Balaban: Vratili smo se jer su prestale okolnosti zbog kojih smo otišli

Blic 24.01.2019
Nekadašnji članovi DNS-a i dosadašnji odbornici partije “Sloboda” u banjalučkoj Skupštini grada Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Milenko Jaćimović od danas će ponovo delovati u okviru DNS-a, što znači da će ta stranka, zajedno sa Ljubom… »

EU: Odredbe o granici sa Irskom, vremenski neograničene

Slobodna Evropa 24.01.2019
Glavni pregovarač EU za Bregit Mišel Barnije odbacio je danas mogućnost da se postavi vremensko ograničenje takozvane "bekstop" odredbe o granici između dve Irske u sporazumu o Bregzitu, navodeći da bi to poništilo svrhu njenog postojanja. Uoči… »

Sukob unutar jevrejske zajednice oko Deltinog centra

Slobodna Evropa 24.01.2019
Savez jevrejskih opština Srbije protivi se premeštanju dva preostala objekta u centru Beograda poznatog pod nazivom Topovske šupe odakle su Jevreji i Romi odvođeni na streljanje kao taoci od maja do decembra 1941. godine. Njih pet hiljada je odatle… »

Bura duva i do 190 km na sat na Jadranu: Meteorolozi upozoravaju da je vreme opasno po život (video)

Kurir 24.01.2019
Zima u Hrvatskoj ne popušta, a jutros je svoje zube pokazala i čuvena senjska bura koja je duvala brzinom do 189 kilometara na sat. Bura će do kraja dana nastaviti da duva na severnom i srednjem Jadranu, a podno Velebita biće orkanska. Meteorolozi su… »

"Ipak si ti samo običan kratki i loš vic": Prepucavanje na internetu Sonje Karadžić i Nebojše Vukanovića

Blic 24.01.2019
Sonja Karadžić Јovičević, potpredsednica Narodne skupštine Republike Srpske i član Glavnog odbora SDS-a, odgovorila je Nebojši Vukanoviću, poslaniku ove stranke u Parlamentu Srpske. Tekst objavljen na njenoj Fejsbuk stranici pod nazivom “Kada… »

Pavić o inicijativi SDA: Na ovaj način pokušavaju da poprave svoj položaj

Blic 24.01.2019
Predsednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u Banjaluci da je ime Republike Srpske nastalo uz saglasnost međunarodne zajednice i u skladu sa Dejtonskim sporazumom, zbog čega je besmislena najava inicijative SDA za ukidanje ili menjanje naziva Srpske… »

"Sneg iscrpljuje i ljude i budžet": Meštani i zimska služba Kalinovika teškom mukom održavaju puteve prohodnima

Blic 24.01.2019
Na području Kalinovika, jedne od najmanjih i najsiromašnijih opština na istoku RS sneg već danima pada, pa stanovništvo i zimske službe teškom mukom održavaju puteve prohodnima. – Nijedno selo nije zavejano, nijedan stanovnik nije odsečen od… »

Biće to turistička atrakcija: U Trebinju od proleća razgledanje grada iz čamaca

Blic 24.01.2019
Prvi turisti provozaće se trebinjskom lađom u aprilu. Lađe su već napravljene u okviru projekta “Život na granici BiH i Crne Gore”, a osim na Trebišnjici čamci će na proleće ploviti i na reci Zeti. Ovo je danas najavio koordinator projekta… »

Kremlj upozorava protiv vojne intervencije SAD u Venecueli

Slobodna Evropa 24.01.2019
Rusija je optužila Sjedinjene Države da pokušavaju uzrupirati moći u Venecueli te su upozorili protiv američke vojne intervencije, navodi Reuters. Venecuelanski opozicioni čelnik Juan Guaido u srijedu se proglasio privremenim predsjednikom države… »