Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Berton: Inicijativa SDA nepoželjna u jeku formiranja vlasti na nivou BiH

Blic 24.01.2019
Šef Misije OEBS u BiH Brus Berton izjavio je povodom inicijative SDA da se promeni ime Republike Srpske da Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH jasno prepoznaju dva entiteta: Federaciju BiH i Republiku Srpsku. Misija OEBS-a u BiH poziva rukovodstvo SDA… »

Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
U toku je konferencija za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je prethodno održao sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je rekao je da su svi predstavnici političkih… »

Zahtev za raspisivanje poternice Interpola za Kneževićem

Večernje novosti 24.01.2019
Prema informacijama Pobjede, sedište Interpola u Lionu u zakonskom roku raspisaće poternicu za Kneževićem. Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za… »

Pretresen migranstki centar u Bihaću, pronađeni predmeti za nanošenje fizičkih povreda

Novi magazin 24.01.2019
Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona danas su pretresli prihvatni centar za migrante "Bira" u Bihaću i u njemu pronašli veći broj noževa, šrafcigera, drvenih i metalnih palica i ostalih predmeta pogodnih za nanošenje telesnih povreda, potvrdio… »

FBiH u finansijskom kolapsu 1. februara?

RTV 24.01.2019
SARAJEVO - Federacija BiH mogla bi se 1. februara naći u finansijskom kolapsu, ako do 31. januara ne bude usvojen budžet za ovu godinu. Ako do tog datuma ne bude nađeno rešenje, gotovo pola miliona penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a… »

Haos zbog snega i u Hrvatskoj i BiH

B92 24.01.2019
Zagreb, Sarajevo -- U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

BBC News 24.01.2019
Neslaganje oko naziva Makedonija između Atine i Skoplja traje od 1991. godine. Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda. Ukoliko se poslanici u… »

BiH zatražila privremeno ukidanje uvoznih taksi Kosova

Al Jazeera 24.01.2019
Uporedo treba traži rješenje za nesmetano kretanje ljudi i reguliranje viznog režima, a po ugledu na druge zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Razgovor o odluci vlasti Kosova o taksama od 100 posto na uvoz robe iz Bosne i Hercegovine bila je… »

Oštetili MUP RS za 260.000 KM

Večernje novosti 23.01.2019
Počeo suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova RS Radislavu Jovičiću. Potpisao ugovor o nabavci UKT opreme, koja nikada nije isporučena. ČITANjEM optužnice u Osnovnom sudu u Banjaluci u sredu je počelo suđenje bivšem ministru unutrašnjih… »

Dodik odgovara na bakirove provokacije: Možemo preko noći da uspostavimo kontrolu na granicama!

Kurir 24.01.2019
Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o imenu RS, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je kazao da će konsultacije sa svim politickim predstavnicima Srba obaviti danas i da veruje… »