Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Izjava svih stranaka u RS: Ako prođe inicijativa SDA, odlučujemo o statusu

N1 Info 24.01.2019
Predstavnici svih političkih parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj potpisali su zajedničku izjavu u kojoj su upozorili da će Narodna skupština RS doneti odluku o budućem statusu RS, ako Ustavni sud BiH prihvati moguću apelaciju Stranke… »

Kako će Srpska odgovoriti SDA: Dodik sa predsednicima parlamentarnih stranaka

Sputnik 24.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik održaće danas u Banjaluci sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je sazvao sastanak lidera svih političkih stranaka zastupljenih u Narodnoj skupštini… »

Crna Gora podnela Interpolu zahtev za raspisivanje poternice za Duškom Kneževićem

Sputnik 24.01.2019
Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem, prenela je RTCG, pozivajući se na „Pobjedu“. Protiv Kneževića je… »

Pretres migranata, pronađeni noževi, šipke, oklagije

B92 24.01.2019
Policija Unsko-sanskog kantona izvršila je pretres kompleksa Bira u Bihaću koji koriste migranti. Migranti u centru imali noževe, oklagije, metalne šipke Pretres je izvršen nakon što je zableženo više tuča u kojima su korišćeni razni predmeti… »

Preti kolaps u Federaciji BiH: Budžetski korisnici bez penzija i plata

Sputnik 24.01.2019
Federacija BiH mogla bi da se nađe u finansijskom kolapsu ukoliko do 31. januara ne dobije budžet za ovu godinu. Naime, ukoliko se do tog datuma ne nađe rešenje, skoro 500.000 penzionera verovatno neće dobiti svoje penzije, a budžetski korisnici… »

Haos zbog snega i u Hrvatskoj i BiH

Vesti online 24.01.2019
U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i planinskim predelima, mestimično… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

B92 24.01.2019
Neslaganje oko naziva Makedonija između Atine i Skoplja traje od 1991. godine. Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda. Ukoliko se poslanici u… »

Priština nastavlja da tera inat: Odbila predlog Sarajeva o suspenziji taksi na robu iz BiH

Telegraf 24.01.2019
Pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mithat Salić saopštio je odluku zvanične Prištine posle održanog sastanka. Pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mithat Salić saopštio je da je… »

Bivši ministar policije pred sudom: Suočen sa optužbama za koje bi mogao da dobije 8 godina robije

Blic 24.01.2019
Banjalučki tužilac Gordana Radujko najavila je da će saslušanjem deset svedoka i većim brojem materijalnih dokaza dokazati da je bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Sprske Radislav Jovičić nesavesnim poslovanjem oštetio MUP RS za više… »

Dodik: Preko noći možemo uspostaviti kontrolu na granicama

RTV 24.01.2019
SARAJEVO - Povodom sastanka koji planira sa svim političkim strankama u RS, a u vezi najavljene apelacije SDA o imenu RS, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je kazao da će konsultacije sa svim politickim predstavnicima Srba obaviti danas i… »