Balkan arhiva vesti 24.01.2019

Riječanin (29) maloletnici napravio dete, a sada mu preti zatvor: Njena baka ga je terala od kuće, ali je otac podržavao…

Kurir 24.01.2019
Protiv jednog Riječanina (29) podignuta je optužnica jer je stupio u emotivnu vezu s dvostruko mlađom devojkom, koja je, kada je imala 15 godina, rodila devojčicu. Hrvatskim zakon polne odnose s detetom mlađim od 15 godina smatra krivičnim delom bez… »

Urnebesna prepiska obišla region: Stanar se požalio komšiji da mu je pas dosadan, a odgovor je postao pravi hit (Foto)

Kurir 24.01.2019
Ukoliko imate psa, komšijama često to može da zasmeta iz više razloga. Upravo to se dogodilo i u jednoj stambenoj zgradi u Hrvatskoj gde su komšije počele da se prepucavaju preko poruke zalepljene na vratima jednog stana. Stanar se požalio drugom… »

Opozicija hoće da goni vlast na sud: Pljevlja žele da tuže vladu Crne Gore zbog zagađenja

Kurir 24.01.2019
Opozicioni odbornici iz Pljevalja podneli su zahtev predsedniku Skupštine opštine za sazivanje hitne sednice lokalnog parlamenta sa predlogom mera koje treba preduzeti radi ublažavanja štetnih posledica aerozagađenja po zdravlje građana. U zahtevu… »

Marko je na terasi zatekao mrtvu mačku, okrenuo jedan broj telefona i tu počinje njegov pakao!

Alo 24.01.2019
Pogledom iz spavaće sobe prema terasi u prizemlju manje stambene zgrade otkrio je nešto neobično. Postoje lakše i teže rešivi problemi, a postoje i oni koji su naprosto bizarni. Upravo na jedan takav naišao je 32-godišnjak Marko M. iz Zagreba kada… »

Banjalučani pljačkali aparate za igre na sreću na području Gradiške

Blic 24.01.2019
Trojica Banjalučana uhapšena su zbog sumnje da su na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška pljačkali aparate za igre na sreću, potvrđeno je u PU Gradiška. Portparol PU Gradiška Vesna Divljanović potvrdila nam je da su uhapšeni Lj. P… »

Trivić: Moramo sačuvati srpski jezik i ćirilicu

Blic 24.01.2019
Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture RS, naglašava da ovo ministartsvo planira da aktivnosti na zaštiti ćirilice. – Naučna i stručna javnost upozorava da se ćirilično pismo sve više potiskuje iz javne, ali i službene upotrebe. Moramo… »

Banjalučanin prodao tuđe suncobrane i frižidere, pa “zaradio” 150.000 maraka

Blic 24.01.2019
Protiv Gorana Zrnića vlasnika kafića „Zaplet“ podnesen je izveštaj banjalučkom tužilaštvu zbog sumnje da je prevarom prisvojio 150.000 maraka, saznaje Srpskainfo. U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je tokom maja… »

U zatvorskoj uniformi i sa lisicama: Poznati sarajevski kriminalac na očevoj sahrani, policija pratila svaki korak (foto…

Blic 24.01.2019
Gradsko groblje Vlakovo kod Sarajeva juče je bilo preplavljeno do zuba naoružanim policajcima koji su iz Kaznenopopravnog zavoda Zenica doveli poznatog sarajevskog kriminalca Amela Sejfovića kako bi se poslednji put oprostio od oca Hazira. Hazir je… »

NUNS i NDNV osudili nove napade funkcionera na novinare

Slobodna Evropa 24.01.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su danas kako su naveli, "nove slučajeve bahatog ophođenja državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije", podsećajući da… »

Koksara Lukavac i indijski direktor optuženi zbog zagađenja

Slobodna Evropa 24.01.2019
Općinski sud u Lukavcu potvrdio je optužnicu protiv Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL) doskorašnjeg generalnog direktora Debašiš Gangulija "zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo onečišćenje okoliša". Ganguli, koji ima… »