Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Kvalitet vazduha loš, ali nema mesta panici

Naissus info 24.01.2019
Profesor dr Amelija Đorđević sa Fakulteta zaštite na radu je rekla da se nalazimo u trećoj kategoriji po kvalitetu vazduha što nikako ne može da bude pohvalno. Ivana Krstić, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine naglasila da su… »

Javne službe u pripravnosti zbog najavljenog obilnog snega

B92 24.01.2019
Štab za vanredne situacije opštine Paraćin, zbog najave većih snežnih padavina, uveo je večeras pripravnost javnih preduzeća i službi. U saopštenju se objašnjava da je ovakva odluka doneta nakon upozorenja Odelenjena za vanrdene situacije u… »

U kanti pronađen piton ispred škole u Nišu

Srbija danas 24.01.2019
U korpi za sitan otpad u Prvomajskoj ulici u Nišu, baš ispred zgrade u kojoj su Umetnička i Muzička škola, pronađena je mrtva zmija. Iz "ZooPlaneta" kažu da je reč o loptastom pitonu, kao i da su sa ovim slučajem upoznali Zavod za zaštitu… »

Ostavite cigarete pomoću ovog trika, a za to vam je potrebno svega 10 dinara (recept)

Srbija danas 24.01.2019
Od vas zavisi. Na tržištu možete naći veliki broj preparata koji su osmišljeni sa ciljem da smanje nikotinsku zavisnost, rešenje često možete pronaći i u prirodi. Ova domaći recept se često koristi za odvikavanje od pušenja. Reč je o… »

Ćelavost, akne, bubuljice: Paraziti prave haos u telu, a evo kako da ih se rešite!

Srbija danas 24.01.2019
Trodnevno čišćenje! Ukoliko imate akne, bubuljice, ranu ćelavost, loš kvalitet noktiju i kože, česte angine, polipe, sinuzitis, alergije, malaksalost, nervozu i česta oboljenja urogenitalnog sistema, moguće je da imate parazite u organizmu. Foto… »

Ljimaj upoznao Kasamija sa situacijom u vezi s dijalogom

Vesti online 24.01.2019
Fatmir Ljimaj, potpredsednik kosovskog premijera i kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga s Beogradom, izjavio je danas da se situacija u vezi sa tim procesom polako normalizuje. Ljimaj je to rekao u Prištini u razgovoru sa liderom… »

Grci moraju da potegnu i „veliku Tursku“ da bi Makedonija promenila ime

Sputnik 24.01.2019
Eventualno odbacivanje Prespanskog sporazuma u grčkom parlamentu ne bi dovelo do podele Makedonije, niti bi njegovo usvajanje, kako tvrde pojedini grčki poslanici, sprečilo stvaranje „velike Albanije“. Grčki poslanici bi trebalo sutra uveče da… »

Uz pretnje pokušao da izgura sa kolovoza kombi koji je prevozio decu

Jug press 24.01.2019
VRANJE Vranjancu T.M. određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje u saobraćaju i van njega. Osnovno javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je T.M. upravljajući putničkim vozilom marke “opel vektra” na… »

Tajna Kristova kostura

N1 Info 24.01.2019
Vratimo se nakratko u peti razred i analizirajmo lekciju. „Ilustracija Isusova lica koja se pojavila nedavno na internetu i postala jedna od najgledanijih ilustracija na internetu dosada“, piše pod onim dobro poznatim rekonstruiranim portretom Isusa… »

Mrkić: Liste čekanja za operacije - skupa cena što se nije ulagalo u kadrove

N1 Info 24.01.2019
Predsednik Novog sindikata zdravstva Živorad Mrkić kaže da je žalosno što se brojka na listama čekanja za operacije kreće oko 70.000 poslednjih godina i navodi da je to skupa cena toga što se nije ulagalo u kadrove, u njihov materijalni i… »