Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Optička varka: Na prvi pogled ovo su samo linije, ali ako uradite ovo, videćete još nešto (foto)

Srbija danas 24.01.2019
Inžinjer fascinirao planetu. Da biste videli šta se nalazi na crno-beloj slici, koju je devetog januara na Tviteru postavila inženjer nanotehnike dr Mišel Dikinson, neophodno je da nekoliko puta žestoko odmahnete glavom. You can only see this optical… »

Državljanstva BiH se odreklo više od 80.000 osoba, Hrvatska primila milion

Al Jazeera 24.01.2019
Srbija i Hrvatska umaju više upisa u državljanstvo nego ispisa, dok je u BiH i na Kosovu suituacija obrnuta. Građani zemalja regije napuštaju ove prostore u potrazi za poslom i boljim životom. U dijaspori uglavnom žive i rade sa dokumentima i… »

Institucije – nemi svedoci zaglupljivanja

Insajder 24.01.2019
Šarlatana, nadrilekara, samozvanih iscelitelja i ostalih slične fele bilo je otkad je sveta i veka. Nemoguće je iskoreniti ljudsku lakovernost, nadu do poslednjeg časa, veru u sve i svašta, pa i verovanje svemu što se čuje s televizora, mada bi se… »

Štab: Evakuacija žitelja Jasenovika zbog vagona s amonijakom

Studio B 24.01.2019
Štab za vanredne situacije Niša naredio je potpunu evakuaciju sela Jasenovik zbog mogućih komplikacija prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom koja će se obaviti 25. i 26. januara od 7 do 17 časova. foto Tanjug U tom će smislu svi meštani… »

Severna Irska – lekcije za Kosovo

Danas 24.01.2019
Autorski tekst poznatog analitičara i istraživača za Danas i Demostat o mogućim rešenjima kosovskog pitanja Da li Severna Irska nudi rešenje za problem severnog Kosova, kao što su nagovestile pojedine diplomate? Možda – i to ne samo zbog toga… »

Bura u "leoniju": Inspekcija: Nezakonito je tražiti od radnika da se unapred odreknu zaštite; Poslovodstvo: Sve po zakonu

Blic 24.01.2019
Noćni rad duži od jedne nedelje, prekovremeno angažovanje noću nezavisno od porodičnog statusa, premeštanje u drugo mesto rada koje je udaljeno više od 50 kilometara, ali i privremeno upućivanje kod drugog poslodavca na period duži od godinu… »

FOTO: Požar na Telepu

Radio 021 24.01.2019
Večeras je izbio požar na Telepu u kojem, kako saznajemo, nema povređenih. Gorela je baraka u Ulici Sime Matavulja, u Depresiji. Kako su za 021.rs rekli vatrogasci, baraka je bila prazna i niko nije povređen. Vatra je izbila oko 20:40h i ugašena je… »

National Interest: Američki ratovi stvorili gomile dugova

Al Jazeera 24.01.2019
Urednik američkog lista Jacob Heilbrunn smatra kako su američki ratovi u inostranstvu donijeli samo gomile dugova i skromnu stratešku korist. Urednik američkog lista National Interest Jacob Heilbrunn smatra kako su američki ratovi u inostranstvu… »

MUP: Gradjani neće plaćati promene u ličnoj karti zbog menjanja naziva ulica

Jug press 24.01.2019
BEOGRAD Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas je na sednici Vlade Srbije usvojen zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa… »

Sud odredio pritvor uhapšenima iz Centra za socijalni rad u Prijepolju

RTV Novi Pazar 24.01.2019
Kako PP Media saznaje, na zahtev Posebnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije iz Кraljeva, sud je odredio pritvor do 30 dana direktorici Centra za socijalni rad u Prijepolju Sabiri Hadžiavdić i službenici ove ustanove Alisi… »