Društvo arhiva vesti 24.01.2019

KOLAPS U SAOBRAĆAJU! Zavejane i glavne ulice, skraćene linije gradskog prevoza, upozorenje na NEPREKIDNE PADAVINE!

Moj auto 24.01.2019
Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u prestonici, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara i time stvorio otežane uslove za saobraćaj i povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama. Kako prenosi B92, gradske službe su u… »

Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina

Vesti online 24.01.2019
Prohodni su svi državni putevi prvog i drugog reda, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima u Srbiji, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, saopštili su Putevi Srbije. Na snazi je četvrti stepen… »

Zabelelo se u Srbiji, očekuje se povećanje snežnog pokrivača

RTS 24.01.2019
U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. U "Putevima Srbije" tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona… »

Pravni fakultet Univerziteteta Union podržao proteste

Beta 24.01.2019
Dvadeset nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union saopštilo je danas da se pridružuje kolegama sa Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu u podršci gradjanskim protestima. Oni su u saopštenju… »

Pacijenti u Srbiji u proseku provedu osam dana u bolničkom lečenju

Danas 23.01.2019
Podaci o zdravstvenoj zaštiti pokazuju da geslo "bolje sprečiti" ovde ne važi Iako je svima dobro poznato da je „bolje sprečiti nego lečiti“, podaci o kvalitetu zdravstvene zaštite o tome da je od ukupnog broja pregleda kod lekara u zdravstvenim… »

Novi Sad: U sudaru dva gradska autobusa desetak osoba povređeno

Novi magazin 24.01.2019
U sudaru dva gradska autobusa koji se jutros dogodio u Novom Sadu, povređeno je desetak putnika, potvrđeno je agenciji Beta u policiji. Do nezgode je došlo kada je jedan gradski autobus, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, udario u drugi, koji je… »

U ovom slučaju građani više neće plaćati izdavanje nove lične karte

Blic 24.01.2019
Građani Srbije će biti oslobođeni plaćanja troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu… »

Kuburović: Oštrije kazne prestupnicima radi preventive

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je jutros da bi konačan nacrt izmena Krivičnog zakonika trebalo da bude poznat u narednih mesec dana. Kako je rekla gostujući na RTS, Krivični zakonik je jedan od najtežih zakona i izmene su… »

Ukinuta obaveza kablovskih operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Radio 021 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS). REM je u obrazloženju… »

"Buzdovanka iz Makedonije, obučena kao prostitutka": Samozvani doktor Miroljub Petrović brutalno izvređao sestru preminulog…

Blic 24.01.2019
"Buzdovanka iz Makedonije", pa još i "obučena kao da radi u javnoj kući" brutalne su uvrede koje je kontroverzni samozvani lekar Miroljub Petrović uputio na račun Biljane Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara… »