Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Gradonačelnik Beograda posle neviđenog haosa na ulicama: Očekivalo se manje snega, vremenska prognoza je bila nešto…

Telegraf 24.01.2019
Po sadašnjoj prognozi sneg će padati i danas, i sutra, kao i u subotu i nedelju. Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene… »

AMSS: Oprez zbog novih padavina tokom noći

Novi magazin 24.01.2019
Sneg koji večeras otežаvа sаobrаćаj nа području zаpаdne, jugozаpаdne i istočne Srbije, proširiće se u toku noći i nа ostаle delove zemlje, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Snega na putevima u nižim predelimа ima do pet… »

Zabelelo se u Srbiji, očekuje se povećanje snežnog pokrivača

RTS 24.01.2019
U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. U "Putevima Srbije" tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona… »

Deo profesora pravnih fakulteta dao podršku protestima

B92 24.01.2019
Beograd -- Dvadeset nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union saopštilo je da se pridružuje kolegama sa Filozofskog fakulteta i FPN u podršci protestima. Oni su u saopštenju napisali da su uvereni kako su "sve ideje i vrednosti za… »

Pacijenti u Srbiji u proseku provedu osam dana u bolničkom lečenju

Danas 23.01.2019
Podaci o zdravstvenoj zaštiti pokazuju da geslo "bolje sprečiti" ovde ne važi Iako je svima dobro poznato da je „bolje sprečiti nego lečiti“, podaci o kvalitetu zdravstvene zaštite o tome da je od ukupnog broja pregleda kod lekara u zdravstvenim… »

Novi Sad: U sudaru dva gradska autobusa desetak osoba povređeno

Danas 24.01.2019
U sudaru dva gradska autobusa koji se jutros dogodio u Novom Sadu, povređeno je desetak putnika, potvrđeno je agenciji Beta u policiji. Do nezgode je došlo kada je jedan gradski autobus, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, udario u drugi, koji je… »

Građani će moći besplatno da menjaju lična dokumenta sa novim adresama

Beta 24.01.2019
Gradjani koji zbog promene naziva ulice ili kućnog broja, i upisivanja nove adrese prebivališta moraju da menjaju lične karte, moći će to da urade besplatno, odlučeno je danas na sednici Vlade. Kako je ranije procenilo Ministarstvo unutrašnjih… »

Kuburović: U narednih mesec dana „obilne“ izmene Krivičnog zakonika

Danas 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti „obilne“, kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Ona je kazala… »

REM: ukinuo obavezu kablovskih operatera da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Blic 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatera da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije. Kako je preneo… »

"Ja ne mogu da izlečim bolesne"; "Oduzeli ste mi brata"

B92 24.01.2019
Beograd -- Burna diskusija obeležila je gostovanje na TV Prva Miroljuba Petrovića i sestre preminulog Slavča Petrova, koji je umro iako je lečen po programu Petrovića. Porodica Slavča Petrova tvrdi da im je Miroljub Petrović rekao da ni slučajno… »