Društvo arhiva vesti 24.01.2019

KOLAPS U SAOBRAĆAJU! Zavejane i glavne ulice, skraćene linije gradskog prevoza, upozorenje na NEPREKIDNE PADAVINE!

Moj auto 24.01.2019
Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u prestonici, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara i time stvorio otežane uslove za saobraćaj i povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama. Kako prenosi B92, gradske službe su u… »

Vremenska prognoza - 25. januar

RTS 24.01.2019
U danu pred nama jak sneg. Oblaci sa Jadrana već u toku noći zahvatiće jugozapad Srbije, a zatim i ostale predele. Padavine će se pojačati sutra popodne. Očekuje se od 15 do 30 cm snega ponegde i više od 40, na to PHMZ upozorava crvenim meteo… »

Sutra novi sneg, u subotu i do pola metra

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović. Prema njegovim rečima, u… »

Pravni fakultet Univerziteteta Union podržao proteste

Beta 24.01.2019
Dvadeset nastavnika i saradnika Pravnog fakulteta Univerziteta Union saopštilo je danas da se pridružuje kolegama sa Filozofskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu u podršci gradjanskim protestima. Oni su u saopštenju… »

Pacijenti u Srbiji u proseku provedu osam dana u bolničkom lečenju

Danas 23.01.2019
Podaci o zdravstvenoj zaštiti pokazuju da geslo "bolje sprečiti" ovde ne važi Iako je svima dobro poznato da je „bolje sprečiti nego lečiti“, podaci o kvalitetu zdravstvene zaštite o tome da je od ukupnog broja pregleda kod lekara u zdravstvenim… »

Novi Sad: U sudaru dva gradska autobusa desetak osoba povređeno

Danas 24.01.2019
U sudaru dva gradska autobusa koji se jutros dogodio u Novom Sadu, povređeno je desetak putnika, potvrđeno je agenciji Beta u policiji. Do nezgode je došlo kada je jedan gradski autobus, najverovatnije zbog klizavog kolovoza, udario u drugi, koji je… »

U ovom slučaju građani više neće plaćati izdavanje nove lične karte

Blic 24.01.2019
Građani Srbije će biti oslobođeni plaćanja troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu… »

Kuburović: Oštrije kazne prestupnicima radi preventive

RTS 24.01.2019
Radna grupa Ministarstva pravde intenzivno radi na izmenama Krivičnog zakonika, koji će, po svemu sudeći, doneti oštrije kazne prestupnicima. Jedna od značajnijih izmena trebalo bi da bude i doživotni zatvor za ubice dece i trudnica, na inicijativu… »

Ukinuta obaveza kablovskih operatora da prenose Prvu, O2

B92 24.01.2019
Odlukom REM-a ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink. Kako REM navodi, ova obaveza je ukinuta zbog "negativnog efekta na tržišni položaj pojedinih učesnika i uopšte… »

Petrović: Nikad nisam rekao da mogu da izlečim nekog

Mondo 24.01.2019
Teške reči i optužbe u jutarnjem programu razmenili su danas kontroverzni doktor filozofije Miroljub Petrović i devojka Biljana Jovanović, čiji je brat Slavčo Petrov (31), preminuo usled tumora na mozgu. Foto: MONDO/Stefan… »