Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Sa kojih sve fakulteta stiže podrška protestima

Nedeljnik 24.01.2019
Grupama profesora sa Filozofskog i Fakulteta političkih nauka, danas su se pridružili i nastavnici i saradnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Pravni fakultet Univerziteta Union. Očekuje se da će sutra podršku uputiti i Fakultet dramskih… »

Pauza od 90 minuta i sportski praznik: Ovo su pravila koja važe u najbogatijoj zemlji Evrope

Blic 24.01.2019
Iako je najbogatija zemlja Evrope, barem prema proceni CIA-e, Lihtenštajn nema aerodrom, ni železnicu, a građani imaju pauzu za ručak dugu čak 90 minuta, piše Quartz. Tokom tih sat i po, od 12 do 13.30 sati, država mora biti tiha, odnosno nije… »

Preminula akademik Olga Hadžić

Dnevnik 24.01.2019
NOVI SAD: Akademik Olga Hadžić, prva rektorka Novosadskog univerziteta, preminula je u 73. godini u Novom Sadu. Osnovnu školu, gimnaziju i Srednju muzičku školu (klavir) završila je u Novom Sadu. Diplomu na studijama matematike na Filozofskom… »

"Gužva u 16-ercu" obeležava 25 godina postojanja koncertom u Novom Sadu

Radio 021 24.01.2019
Pank rok sastav "Gužva u 16-ercu" iz Osijeka obeležiće 25 godina postojanja koncertom 15. februara, u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor" na Telepu. Kako najavljuje organizator, SKC Novi Sad, za jubilarni koncert bend će spremiti listu pesama… »

Sneg ne prestaje da pada, Hitno upozorenje RHMZ, otežan saobraćaj širom zemlje

Srbija danas 24.01.2019
U Beogradu je zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, a i trolejbuske i tramvajske linije ne saobracaju dobro. Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko… »

Pala odluka: Nema više taksi za izdavanje ličnih karata!

Srbija danas 24.01.2019
Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas je na sednici Vlade Srbije usvojen zaključak kojim se građani oslobađaju troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata. Na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova danas… »

Prošlogodišnji rast izvoza informaciono-komunikacionih tehnologija 27,5 odsto

Politika 24.01.2019
Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u prvih 11 meseci 2018. godine premašio vrednost izvoza od milijardu evra, što je rast od 27,5 odsto u poređenu sa istim periodom prethodne godine… »

Mustafa: Takse donele pobedu Srbiji, vlada odgovorna

Vesti online 24.01.2019
Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa smatra da su takse koje je uvela kosovska vlada Srbiji donele svojevrsnu pobedu kada je reč o nastavku dijaloga. "Dok se Srbija bori za Kosovo, međunarodni predstavnici se… »

Građani, bez brige, radijatori će biti topli!

Alo 24.01.2019
Iz JKP "Beogradske elektrane" uveravaju građane da nema razloga za brigu. Celokupan sistem daljinskog grejanja spreman je za hladni nastupajući talas i sve terenske ekipe i ekipe za hitne intervencije u stalnoj su pripravnosti i spremne da u i… »

Univerzitetska podrška #1 od 5 miliona

Peščanik 24.01.2019
Mi, dolepotpisani nastavnici i saradnici Univerziteta u Beogradu, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Kragujevcu pridružujemo se kolegama sa Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih… »