Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Poskupele ribolovne dozvole, 7.000 dinara za godinu

Dnevnik 24.01.2019
NOVI SAD: Ribolovne dozvole za ovu godinu su nešto skuplje i mogu se kupiti u JVP “Vode Vojvodine“. Za godišnju dozvolu za rekreativni ribolov treba izdvojiti 7.000 dinara, a za godišnju dozvolu za osobe starije od 65 godina, osobe sa telesnim… »

Nakon brutalnih uvreda oglasila se i Irena Vujović: Laži i bezumni napadi me ne dotiču, dolaze od istih plaćenika koji na…

Kurir 24.01.2019
Nakon što je bliski prijatelj Sergeja Trifunovića i jedan od lidera Đilasove opozicije, Đorđe Višekruna, izneo je najsramotnije uvrede na račun predsednice opštine Savski Venac, oglasila se i Irena Vujović. Ona je za Kurir istakla da je dosad… »

Protest oko 300 prosvetara zbog neisplaćenih putnih troškova u Gornjem Milanovcu

N1 Info 24.01.2019
Oko 300 prosvetnih radnika protestovalo je u centru Gornjeg Milanovca zahtevajući od nadležnih u Opštini da im budu isplaćeni putni troškovi za dolazak i odlazak sa posla. Protest, koji je praćen jednočasovnom obustavom nastave, organizovao je… »

Raskrinkao Američke lažove: Zbog ovog projektila Putin ratuje sa SAD

Pravda 24.01.2019
Ministarstvo odbrane Rusije konačno je svetu otkrilo detalje o misterioznoj raketi 9M729 kako bi dokazalo da Sjedinjene Američke Države najbrutalnije lažu kada tvrde da Moskva upotrebom tog projektila grubo krši Sporazum o ograničenju nuklearnih… »

Laparoskopska operacija ciste na jajniku za brži opravak

Vesti online 24.01.2019
Ciste na jajniku su česta pojava u toku fertilnog perioda (od 15. do 45. godine). Većina žena bar jednom u toku života ima cistu na jajniku, a neke su i posebno sklone ovoj pojavi pa ih imaju prilično često. Uglavnom se radi o bezbolnoj i bezopasnoj… »

Ves Mičel: Ostavka „top“ diplomate

Danas 24.01.2019
Ličnost dana Ves Mičel, pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, podneo je ostavku na tu funkciju, a kako je objavljeno poslednji dan na poslu biće mu 15. februar. Čovek koji je sve donedavno nazivan „američkim top diplomatom za… »

Posao u hrvatskom turizmu za strance, ali i penzionere

Al Jazeera 24.01.2019
Zapošljavanje stranih radnika nije dugoročno rješenje, a useljenička politika nije donesena, upozoravaju stručnjaci. Poslodavci u ugostiteljstvu i hotelijerstvu s jadranske obale već su krenuli u potragu za sezonskom radnom snagom. Osim onih koji se… »

Vreme je da zagrlite sebe i svoj život: Promocija romana žene, koja je deo života provela u cirkusu!

Pravda 24.01.2019
"Zagrli sebe i svoj život“, knjiga Sanje Trifunović Hiblović u izdanju Grafike Jakšić, biće predstavljena u Delfi Kaféu u utorak 5. februara u 18 sati. O romanu će pored autorke govoriti istaknuti umetnici sa domaće kulturne scene, Ljubivoje… »

Trump, Macron i siromaštvo liberalizma

Al Jazeera 24.01.2019
Ako liberali žele poraziti Trumpa, postoji samo jedan put: ponovo zadobiti povjerenje glasača koji čine veći dio njegove baze. Svaki zapadnjački liberal bi se složio da je Donald Trump katastrofa za američko društvo, dok je Emmanuel Macron bio… »

Sjaj Burse, nekadašnje prijestolnice Osmanskog carstva

Al Jazeera 24.01.2019
Mnogi koji su posjetili Bursu će reći da neodoljivo podsjeća na Sarajevo, jer je mnogo sličnosti između ova dva grada. S gotovo tri miliona stanovnika Bursa je četvrti je grad po veličini u Republici Turskoj. Nekada je bio u sastavu Rimskog, potom… »