Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Novak Đoković: Zbog sećanja na rat finasira studiju o detinjstvu

BBC News 24.01.2019
Teniska zvezda odlučila je da finansira istraživanje na Harvardu o načinima unapređenja obrazovanja za decu. Novak Đoković trenutno se takmiči na Otvorenom prvenstvu Australije. Ali legenda svetskog tenisa ima i druge ciljeve koji nemaju veze sa… »

Beograd: Niče tržni centar na mestu logora!?

Mondo 24.01.2019
Predstavnici Saveza jevrejskih opština Srbije ocenili su danas da najava izgradnje tržnog centra na mestu nekadašnjeg logora Topovske šupe u Beogradu, predstavlja odricanje od Holokausta i negiranje njegovih žrtava. Foto: Mondo/Goran Sivački Rabin… »

Zvezda, Partizan i Vučić zastupljeniji od Novaka u medijskim naslovima u 2018.

Danas 24.01.2019
Reč "Srbija" najzastupljenija kao i 2017. Najčešća reč koju su u osnovnom obliku mediji koristili u naslovima tekstova je „Srbija“ sa preko 18.000 pojavljivanja (gotovo isto kao i 2017. godine). Sledeća najviše košrišćena je reč… »

Odlučeno: Bez troškova za ličnu kartu sa čipom

B92 24.01.2019
Građani će ubuduće biti oslobođeni troškova za izdavanje lične karte sa čipom u pojedinim slučajevima, odlučila je Vlada Srbije na predlog MUP. Reč je o slučaju kada se upisuje adresa prebivališa za ulice koje prethodno nisu imale naziv i… »

Advokatska komora Srbije: Potrebne temeljne izmene krivičnog zakonodavstva

Blic 24.01.2019
Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je danas svoje predloge koji se tiču najavljenih promena Krivičnog zakonika, ocenjujući da su temeljne izmene naššeg krivičnog zakonodavstva potrebne i požželjne i da advokatura u tome žželi da… »

Novinarke protiv nasilja prema ženama zahtevaju prestanak govora mržnje i pritisaka na novinarke

Danas 24.01.2019
Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama apelovala je danas na državne organe da savesno i bez politizacije obavljaju svoj posao, a građane na solidarnost u borbi protiv govora mržnje i pritisaka na novinarke. Grupa novinarki, ocenila je da se u… »

Radna grupa razmatra izmene Krivičnog zakonika

RTS 24.01.2019
Radna grupa Ministarstva pravde za izmenu Krivičnog zakonika (KZ) održala je sastanak u plenarnom sastavu u Palati Srbija, na kojem su analizirane mogućnosti za pooštravanje kaznene politike. Članovi radne grupe, pored predstavnika ministarstava… »

Dizalica koja je trebalo da skloni prevrnute cisterne sa amonijakom kod Niša, ispala iz šina (video)

Blic 24.01.2019
Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle pet dana sklonila cisterne sa amonijakom, ispala je iz šina, a meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju. Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome… »

"Poslednji put gledam ovaj prizor, ovu državu": Šokantno svedočenje čoveka koji je bio sa Miloševićem na njegovom…

Pravda 24.01.2019
Bivši haški istražitelj Kevin Kurtis je Slobodana Miloševića u leto 2001. godine izručio Hagu. On je ispričao tačno kako je išao taj sudbonosni let iz Beograda. Na aerodromu Slobodana su čekala tri helikoptera, ali i Kurtis, tadašnji… »

Timoti Les: Kosovo ne može da bude kao Severna Irska

Vesti online 24.01.2019
Britanski analitičar Timoti Les ocenio je da rešenje po modelu Severne Irske nije primenljivo za Kosovo. U autorskom tekstu za Danas i Demostat Les je naveo da bi rešenje po modelu Severne Irske podrazumevalo da severno Kosovo ostaje deo Kosova, iako… »