Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Valjevski socijalisti obeležili 9. maj – Dan najveće pobede

Valjevska posla 09.05.2019
Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Valjevu obeležio je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na spomenik dr Miši Pantiću na Jadru. Venac su položili potpredsednik GrO SPS Valjevo Đorđe Pavlović i članovi IO… »

Danas se slavi pobeda nad najvećim zlom koje je zadesilo Evropu: Od završetka Drugog svetskog rata prošle su tačno 74…

Telegraf 09.05.2019
9. maj se često naziva "Dan pobede" u Evropi i u većini zapadnih zemalja. Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope biće obeleženi danas. Sećanje na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina… »

Ruska manifestacija postala i gradska, na čelu osuđeni general

Južne vesti 09.05.2019
Šetnju kojom je u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom poveo je general u penziji Vladimir Lazarević, koji je osuđen za ratne zločine pred haškim tribunalom. Uz njega su bili i predstavnici "Srbske časti", a gradska vlast osim što je događaj… »

Nagradni konkurs povodom Svetskog dana zaštite životne sredine – 5. jun

Plus online 09.05.2019
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine 5.jun, JKP “Regionalna deponija Pirot” objavljuje Nagradni literarni i kreativni konkurs na koji poziva sve učenike osnovnih škola i decu svih predškolskih ustanova na teritoriji Pirotskog okruga da… »

Mraz naneo štetu ranim povrtarskim kulturama i voću

RINA 09.05.2019
Ivanjica - Jutarnje temperature u minusu i obilne kiše koje su ovih dana zahvatile ivanjički kraj, negativno su uticale na razvoj povrtarskih, ali i voćnih kultura. U domaćinstvu Lukovića, u selu Gleđice, usled niskih temperatura, došlo je do… »

Formiran Organizacioni odbor Sabora violinista Srbije

Glas Zapadne Srbije 09.05.2019
Gornji Milanovac - Na današnjem sastanku u Gornjem Milanovcu kod predsednika opštine Dejana Kovačevića formiran je Odbor za organizovanje Sabora violinista Srbije, koji će se organizovati ovoga leta u Pranjanima 16, 17, i 18. avgusta, saopšteno je… »

Forum 10: Neophodno ubrzati proces pregovora o člastvu u EU

IndeksOnline 09.05.2019
NOVI PAZAR – NVO Akademska inicijativa „Forum 10“, povodom obeležavanja Dana Evrope izražava stav da je neophodno ubrzanje procesa pregovora o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji. Ova organizacija civilnog društva na Dan Evrope pokreće… »

Osumnjičen da je vratio dug lažnim novčanicama

IndeksOnline 09.05.2019
Čačak – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su sugrađanina N. R. (1975), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje novca i prevara. Sumnja se da je on od muškarca (35) dobio novac na ime… »

Pronađena marihuana u “mercedesu”

IndeksOnline 09.05.2019
Zaječar – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su sugrađane N. D. (1997) i M. K. (1996), kao i dvadesetdvogodišnju J. B., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i… »

Počinje KLIKcon – Festival gejming i pop kulture

Ritam grada Kg 09.05.2019
KLIKCON – sajam igara, pop kulture i IT, prvi ove vrste van Beograda, biće održan od 10. do 12. maja na “Šumadija sajmu”, u Kragujevcu. Digitalne igre potisnule su analogne u drugi plan, što dovodi do sukoba generacija, a cilj KLIKCON sajma je… »